lv
PFQ6GGWhCXJibAMFEQTCmqTtKxmC9EmAKeDvxRRS
1576117

Zināms, cik liels atbalsts pieejams zvejniekiem par roņu radītajiem zaudējumiem

Zināms, cik liels atbalsts pieejams zvejniekiem par roņu radītajiem zaudējumiem

Zvejniekiem par 2022.gadā roņu nodarītajiem zaudējumiem pieejams kopējais atbalsts 300 000 eiro apmērā, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Nauda aizsargājamo jūras zīdītāju radīto zaudējumu segšanai tiks piešķirta no Eiropas Savienības (ES) Eiropas Jūrlietu, zvejniecības un akvakultūras fonda (EJZAF) un orogrammas zivsaimniecības attīstībai 2021.-2027.gadam.

Lauku atbalsta dienestā (LAD) atbalstam pirmajā kārtā var pieteikties no 17.maija līdz 15.jūnijam.

Zivju vērtības koeficients par vienu kilogramu Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes ūdeņos nozvejoto mencu un akmeņplekstu ir 2,12, plaužu, plekstu, apaļo jūrasgrunduļu un jūrasgrunduļu - 0,61, zandartu un sīgu - 3,31, lucīšu, asaru, vējzivju un vimbu - 0,97, lašu un taimiņu - 5,72, bet reņģu un salaku - 0,26.

LAD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts iestāde, kas administrē valsts un Eiropas Savienības atbalstu laukiem, lauksaimniecībai, mežsaimniecībai un zivsaimniecībai.

LTV: «Arkādijas» sporta skolas nepilngadīgai vieglatlētei organismā konstatē aizliegtas vielas
Aizliegtu vielu klātbūtne konstatēta kādas nepilngadīgas vieglatlētes organismā "Arkādijas" sporta skolā, liecina Latvijas Televīzijas (LTV) rīcībā esoša informācija. Sportistes rezultāti jau krietnu laika sprīdi šķita aizdomīgi vietējiem vieglatlētika...
Partijas skeptiski vērtē Levita priekšlikumus par valsts finansējuma tērēšanu

Valsts piešķirtā nauda partijām šogad būs seši miljoni. Tos dala 15 partijas. Vislielākais finansējums ir partijai “Jaunā Vienotība” – viens miljons eiro. Valsts prezidents Egils Levits, ar kura atbalstu iepriekšējā Saeima ievērojami palielināja valsts...

Sākas pavasara Rīgas restorānu nedēļa

No šodienas līdz 30.aprīlim notiks pavasara Rīgas restorānu nedēļa, aģentūru LETA informēja Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra.

Šajā sezonā restorānu nedēļā piedalīsies rekordliels dalībnieku skaits - vairāk nekā 50 galvaspilsētas restorāni.

Restorān...



Komentāri