lv
aXIEK5UqmP1gjHkiERjHq7Uka9nRlvE6RU4Y35Kr
1575695

«airBaltic» prezentēs četrdesmito «Airbus A220-300» lidmašīnu

«airBaltic» prezentēs četrdesmito «Airbus A220-300» lidmašīnu

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" šodien prezentēs četrdesmito "Airbus A220-300" lidmašīnu Latvijas karoga krāsojumā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Pasākums plānots kā XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku ieskandināšanas notikums.

Klātesošos uzrunās satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs (NA), kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA), kā arī "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss. Pasākumā uzstāsies jauniešu koris "Balsis" diriģenta Inta Teterovska vadībā, kā arī sitaminstrumentālists, komponists un Dziesmu un deju svētku lieluzveduma "Mūžīgais dzinējs" muzikālais režisors Rihards Zaļupe.

Vienlaikus kā pasākuma scenogrāfijas daļa īpašā risinājumā tiks izmantotas abas Latvijas karoga krāsojuma lidmašīnas "Airbus A220-300". Jaunākā no tām ar reģistrācijas numuru "YL-ABN" nedēļas nogalē būs ieradusies Latvijā no ražotnes Kanādā.

Plānots, ka pasākumā piedalīsies ap 500 dalībnieku - "airBaltic" darbinieki un partneri no Latvijas un ārvalstīm.

Pasākums notiks no plkst.10 līdz 12 lidostas "Rīga" teritorijā Tehnikas iela 3, Mārupes novadā, "airBaltic" angārā.

Jau vēstīts, ka "airBaltic" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 500,17 miljoni eiro, kas ir 2,5 reizes vairāk nekā 2021.gadā, bet kompānijas zaudējumi samazinājās 2,5 reizes - līdz 54,219 miljoniem eiro.

Latvijas valstij pieder 97,97% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 2,03%.

Kalvītis: Gazprom varēs saņemt naudu par Gaso pārdošanu. Kā ar Itera?

"Latvijas gāzes" (LG) akcionāre, Krievijas kompānija "Gazprom" varēs saņemt naudu, kas iegūta pārdodot stratēģisko dabasgāzes sadales operatoru "Gaso", bet par citu akcionāru - "Itera Latvija" - tik lielas skaidrības nav, atsaucoties uz LG valdes priek...

Arodbiedrību savienība iebilst pret iespējamo pensionēšanās vecuma celšanu Latvijā
Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) ir kategoriski pret iespējamo pensionēšanās vecuma celšanu Latvijā. To intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" paziņoja LBAS vadītājs Egīls Baldzēns.
LOK sniegs paskaidrojumu par interešu konflikta aizdomām organizācijā

18.aprīlī, Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas sēdes darba kārtībā ietverts jautājums par iespējamo interešu konfliktu Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizācijas vadībā.

Jau ziņots, ka Saeimas Sporta apakškomi...



Komentāri