lv
qlDXyrDmiAduQPdhFP5XDCcwxh54QzWwe8oSQO4f
1573651

Mākslinieku savienība ar izstādi atzīmēs Pasaules mākslas dienu

Mākslinieku savienība ar izstādi atzīmēs Pasaules mākslas dienu

Latvijas Mākslinieku savienība (LMS) atzīmēs Pasaules mākslas dienu 21.aprīlī, atklājot ikgadējo vizuālās mākslas izstādi "Mākslas dienas 2023. Atspulgs. Atmiņa", informēja LMS prezidents Igors Dobičins.

Izstādē piedalīsies Latvijas un Ukrainas profesionāli mākslinieki, LMS biedri, vizuālās mākslas un dizaina nozaru vidusskolu un augstskolu studenti.

Atzīmējot gleznotāja, tēlnieka, zinātnieka Leonardo da Vinči dzimšanas dienu, 15.aprīlī tiks svinēta Pasaules Mākslas diena.

Pasaules Mākslas dienas ideja pirmo reizi tika ierosināta Starptautiskās Vizuālās mākslas asociācijas (IAA/AIAP) 17.Ģenerālajā asamblejā, kas notika Gvadalaharā, Meksikā, 2011.gadā. IAA/AIAP ir lielākā nevalstiskā vizuālās mākslas mākslinieku asociācija pasaulē, kas apvieno vairāk kā 100 organizācijas.

IAA/AIAP uzbūves struktūra ir sadalījums reģionālās nodaļās: Āfrika, Arābu valstis, Āzija un Klusā okeāna valstis, Latīņamerika un Karību jūras reģions, Eiropa, Ziemeļamerika. IAA/AIAP Eiropas nodaļā, kuras sastāvā ir ap 40 valstu Nacionālās komitejas, Latviju kopš 1989.gada pārstāv biedrība "Latvijas Mākslinieku savienība".

Pasaules Mākslas diena 2019.gadā tika iekļauta UNESCO svinamo dienu kalendārā ar mērķi visā pasaulē stiprināt saikni starp māksliniecisko jaunradi un sabiedrību, veicināt lielāku izpratni par māksliniecisko izpausmju daudzveidību, kā arī izcelt mākslinieku ieguldījumu sabiedrības un kultūras ilgtspējīgā attīstībā.

Atzīmējot Pasaules Mākslas dienu, ap 160 pasaules valstīs IAA/AIAP Nacionālās komitejas organizē dažādus kultūras pasākumus un aktivitātes, piemēram, mākslas izstādes, radošās darbnīcas, sarunas un performances, lai parādītu mākslas daudzveidību.

Soloham atvairot pendeli, Super Nova negaidīti uzvar čempioni Valmieru

Vārtsargam Rūdolfam Oskaram Soloham 12 minūtes pirms pamatlaika beigām atvairot 11 metru soda sitienu, Salaspils "Super Nova" komanda svētdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas sestās kārtas noslēdzošajā mačā mājās ar 1:0 (1:0) uzvarēja pērnās sezon...

Notiks pieredzes apmaiņas pasākums par starpkukltūru dialogu Latvijā un Kiprā

Pilsoniskās sabiedrības organizāciju pārstāvji, eksperti, viedokļu līderi un tie, kuri ikdienā strādā ar dažādām etniskām grupām, aicināti piedalīties praktiskā un izzinošā pieredzes apmaiņas pasākumā "Starpkultūru dialogs Latvijā un Kiprā: realitāte, ...

Kāds laiks Latvijā gaidāms jaunajā darba nedēļā? Izvērsta prognoze

Jaunajā darba nedēļā Latvijā gaidāms pavasarīgi silts un mierīgs laiks, tomēr brīžiem uzlīs, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Arī jaunnedēļ Latvijā saglabāsies anticiklona ietekme. Nedēļas pirmajā pusē vēl gaidāms mākoņains ...



Komentāri