lv
nrGfX3h9fSv7Ch17kUa9f3R24E6SlZkv8ySButUu
1572378

ASV: Latvija uzlabojusi spēju atklāt mēģinājumus izvairīties no sankcijām

ASV: Latvija uzlabojusi spēju atklāt mēģinājumus izvairīties no sankcijām

Latvija uzlabojusi spēju atklāt mēģinājumus izvairīties no sankcijām, teikts ASV Finanšu ministrijas paziņojumā pēc ministra vietnieka Vollija Adejemo tikšanās ar Latvijas finanšu ministru Arvilu Ašeradenu (JV).

Latvijas apņemšanās stiprināt noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas apkarošanu uzlabojusi valsts spēju atklāt un izjaukt izvairīšanos no sankcijām un nelikumīgas finanšu darbības, teikts paziņojumā.

Adejemo vakar Vašingtonā tikās ar Ašeradenu. Viņi pārrunāja ciešo sadarbību sankciju jomā, reaģējot uz Krievijas agresiju, un to, cik svarīgi ir cīnīties pret Krievijas mēģinājumiem izvairīties no ASV un Eiropas Savienības ekonomiskajiem pasākumiem.

ASV amatpersona norādīja, ka Krievijas naftai noteiktie cenu griesti sasniedz divus savus mērķus - ierobežot Krievijas ieņēmumus, vienlaikus veicinot enerģētikas tirgus stabilitāti.

Kā ziņots, februāra sākumā spēkā stājās Eiropas Savienības, G7 valstu un Austrālijas vienošanās par cenas griestiem Krievijas naftas produktiem, lai samazinātu Krievijas ienākumus, kas tai ļauj turpināt karu pret Ukrainu.

Cenas griestiem ir divi līmeņi - 100 dolāri par barelu dārgākiem naftas produktiem, tādiem kā dīzelis, un 45 dolāri par barelu zemākas kvalitātes produktiem, tādiem kā mazuts, pavēstīja amatpersonas.

Cenas griesti nozīmē, ka G7 valstis, ES un Austrālija sniegs tehniskus, brokeru un apdrošināšanas pakalpojumus, kas ir saistīti ar Krievijas naftas produktiem, tikai tādā gadījumā, ja tie iegādāti par cenu, kas nepārsniedz ierobežojumu noteikto līmeni.

Ūdens līmenis Daugavā lejpus Daugavpils nedēļas laikā krities par 37-92 cm

Kopš Lieldienās sasniegtā palu maksimuma ūdens līmenis Daugavas posmā no Daugavpils līdz Jēkabpilij pazeminājies par 37-92 centimetriem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Līdz svētdienas rītam pie Daugavpils ūdens atkāpie...

Merzļikins: Patiešām gribēju spēlēt, bet spēlēšana izlasē nenodrošina man iztiku

Spēlēšana nacionālajās izlasēs nenodrošina hokejistiem iztiku, sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets" pēcsezonas preses konferencē atgādināja Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins.

Aizvadot neveiksmīgu sezonu, "Blue Jack...

Izcila rīcība! Uzņēmējs topošo pedagogu atbalstam ziedojis 700 000 eiro

Uzņēmuma SIA "Kurekss" valdes loceklis Arnis Apsītis topošo pedagogu atbalstam kopā ziedojis ap 700 000 eiro.

Tā informē nodibinājuma "Vītolu fonds" pārstāvji.

Uzņēmējs ar "Vītolu fondu" sadarbojas 14 gadus, kuru laikā sniegts atbalsts 177 studentiem.

...


Komentāri