lv
ATb6Apl1Uu5vUzHEa24IzSrVbZnnIXd2YxptclnP
1571490

Kalvītis komentējis Gaso pārdošanu: Kāpēc Eesti Gaas un kāda ir darījuma summa

Kalvītis komentējis Gaso pārdošanu: Kāpēc Eesti Gaas un kāda ir darījuma summa

Jau vēstīts, ka "Latvijas gāze" (LG) parakstījusi galīgu vienošanos par tai pilnībā piederošā meitasuzņēmuma – dabasgāzes sadales operatora "Gaso" - pārdošanu Igaunijas uzņēmumam "Eesti Gaas". LG valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis atzina, ka darījums bijis ļoti sarežģīts, bet Igaunijas uzņēmums izvēlēts aktīvās intereses dēļ, vēsta LTV Ziņas.

LG par "Gaso" pārdošanu saņems pamata atlīdzību 120 miljonu eiro apmērā un procentus par laiku līdz darījuma pabeigšanai, kas varētu notikt šī gada beigās.

Darījuma pabeigšanai vēl nepieciešama valdības piekrišana nacionālās drošības aktīvu pārņemšanai.

Atbilstoši spēkā esošajam regulējumam "Gaso" nevar pārvaldīt Krievijas vai Baltkrievijas akcionāri, taču LG ir Krievijas valsti pārstāvoši akcionāri. Līdz ar to "Gaso" nepieciešams pārdot.

Kalvītis LTV apgalvoja, ka tas "nebija izdevīgākais brīdis, lai šo uzņēmumu pārdotu".

"Ja pagājušajā gadā nebūtu veikti Nacionālās drošības likuma grozījumi, diez vai mūsu akcionāri tik lielā steigā šo procesu būtu veikuši. Šis nebija pats izdevīgākais brīdis, lai pārdotu "Gaso"," sacīja Kalvītis.

Jautāts, vai kompāniju bija iespējams pārdot, lai tas paliktu Latvijas uzņēmums, Kalvītis atzina, ka bija vairāki pretendenti, bet "tā kā darījums bija uzspiests un tas bija jāveic maksimāli ātri, tad Igaunijas kompānija bija visaktīvākā, viņi patiesi izrādīja interesi iegādāties "Gaso" un arī noslēdza visu nepieciešamo procesu īsā laikā".

Hokeja vārtsargs Merzļikins: Spēlēšana izlasē nenodrošina man iztiku
Spēlēšana nacionālajās izlasēs nenodrošina hokejistiem iztiku, sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets" pēcsezonas preses konferencē atgādināja Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins.
Latvijas uzbrucēji Tralmaks un Balcers gūst vārtus AHL mačos (+VIDEO)

Latvijas uzbrucēji Eduards Tralmaks un Rūdolfs Balcers sestdien atzīmējās ar vārtu guvumiem Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlēs.

Tralmaks guva uzvaru nesošos vārtus mačā, kurā Providensas "Bruins" mājās ar 5:3 (0:1, 2:2, 3:0) guva virsroku pār Bridžporta...

Šonedēļ Baltijas biržās lielākais apgrozījums bijis ar Ignitis grupe akcijām

Šonedēļ Baltijas biržās lielākais apgrozījums bija ar Lietuvas enerģētikas uzņēmuma "Ignitis grupe" akcijām, liecina tirdzniecības dati.

Ar "Ignitis grupe" akcijām šonedēļ veikti 1626 darījumi par 1 865 940 eiro. Vērtspapīru kontus mainīja 91 396 akcija...



Komentāri