lv
ub8IxoAVWVeVjd2BDXeHFkpUiGl0aaUFRhfjESg9
1562929

Jaunais Daugavpils Universitātes rektors aicinās pārskatīt programmu skaitu

Jaunais Daugavpils Universitātes rektors aicinās pārskatīt programmu skaitu

Studentu piesaistīšanai Daugavpils Universitātei (DU) nepieciešams caurskatīt studiju programmu skaitu, izceļot mērķa programmas, norādīja jaunievēlētais DU rektors Arvīds Barševskis.

Iezīmējot galvenās darba prioritātes, viņš uzsvēra arī saliedēta kolektīva nozīmi. Barševskis plānojot tikties ar kolektīvi un studentiem, lai vienotos par to, kā celt universitātes latiņu.

Tāpat tikšot strādāts pie ārvalstu studentu skaita palielināšanas, tostarp ieguldot papildu līdzekļus mārketingā. Vaicāts, uz kuru valstu studentu piesaistīšanu universitāte koncentrēsies, Barševskis norādīja, ka vairāk skatoties uz Austrumāzijas reģionu, bet konkrētas valstis nosaukt atturējās.

Paredzēts palielināt arī vietējo studentu skaitu līdz vismaz 3000 studējošajiem. Jaunā rektora izvērstajā redzējumā par DU stratēģisko attīstību turpmākajiem pieciem gadiem minēts, ka būtiska ir studiju programmu popularizēšanas uzlabošana, katru gadu sastādot studiju programmu popularizēšanas plānu. Tāpat rektora ieskatā būtu nepieciešams ieviest DU iekšējo konkursu par labāko studiju virziena popularizēšanu, paredzot tam finansiālo balvu.

Stratēģiskās attīstības redzējumā arī minēts, ka piecu gadu laikā tikšot panākta pilnīga pārvaldības procesu un plaša studiju un pētniecības procesu digitalizācija, nodrošinot digitālo materiālu deponēšanu "Moodle" un citās platformās.

Bioloģijas doktors, DU Zinātņu prorektors Barševskis par DU rektoru tika ievēlēts piektdien. Barševskis saņēma 32 no 50 derīgajām Satversmes sapulces dalībnieku balsīm. Uz šo amatu kandidēja arī bijusī izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska.

Jaunievēlētais rektors darbu sāks 26.aprīlī.

Barševskis jau ir bijis DU rektors no 2007. līdz 2018.gadam, bet DU darbu pasniedzēja amatā sācis jau 1991.gadā. Pašlaik DU rektore ir profesore Irēna Kokina, un šopavasar beidzas viņas piecu gadu pilnvaru termiņš. Kokina jau pirms vairākiem mēnešiem paziņoja, ka uz rektora amatu atkārtoti nekandidēs. Šajos mēnešos aktīvi notikušas sarunas par nepieciešamību reorganizēt DU, piemēram, pievienojot to Latvijas Universitātei.

Ienākošā tūrisma nozares atkopšanās Latvijā buksē (+INFOGRAFIKA)

Dati par tūristu mītnēs apkalpoto personu skaitu februārī tomēr nāk ar vilšanos - ienākošā tūrisma nozares atkopšanās Latvijā "buksē" un cīņā par ārvalstu tūristu piesaisti Latvija zaudē saviem kaimiņiem, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas "Fac...

Visā Eiropā norisināsies 24 stundu ātruma kontroles maratons

Eiropas Savienības dalībvalstīs, tostarp, Latvijā 21.aprīlī norisināsies 24 stundu ātruma kontroles maratons, informēja Valsts policija.

Jau vairākus gadus Eiropas ceļu policijas tīkls ("Roadpol") pavasarī pievērš pastiprinātu satiksmes dalībnieku uzman...

Brīdina par krāpnieku sūtītām īsziņām VID vārdā

"SEB bankas" izplatījusi brīdinājumu par tuvākajā laikā gaidāmu jaunu krāpnieku aktivitātes vilnis, viltvāržiem izsūtot paziņojumus Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vārdā.

"SEB bankas" klienti ziņojuši, ka saņem īsziņas it kā no VID par saņemto administra...



Komentāri