lv
bjbUoLk75j48XYZzIhDAYoXK3CIXE9K5NZyUHHQm
1561784

Rīgā notiks vēja enerģijas konference

Rīgā notiks vēja enerģijas konference

Trešdien, 19.aprīlī, Rīgā norisināsies vēja enerģijas nozares konference "WindWorks. Moving Energy", kura pulcēs vairāk nekā 40 pieredzējušus enerģētikas ekspertus, organizāciju pārstāvjus un politikas veidotājus no Latvijas, Igaunijas, Norvēģijas, Lielbritānijas, Dānijas un citām pasaules valstīm, pavēstīja konferences organizatori.

Pasākumu atklās Latvijas Valsts prezidents Egils Levits, un visas dienas garumā norisināsies diskusijas par atkrastes vēja enerģijas attīstīšanai būtiskiem jautājumiem, tostarp normatīvo regulējumu, starpvalstu savienojumu paplašināšanu, jauniem elektroenerģijas akumulācijas risinājumiem un vietējo uzņēmēju biznesa iespējām tuvākajos gados gaidāmajā vēja parku attīstībā.

Pirmajā paneļdiskusijā norisināsies saruna par jauno ģeopolitsko realitāti un energoapgādes drošību. Tiks apspriesti enerģijas ražošanas plāni Baltijā, kā arī atkrastes vēja parku potenciāls šajā reģionā. Savukārt otrā paneļdiskusija tiks veltīta nozares normatīvā regulējuma jautājumiem, kas ir veiksmīgas nozares attīstības pamats.

Atjaunīgās enerģijas iegūšana viennozīmīgi paplašināsies, līdz ar to ir svarīgi, lai pietiekami ātri attīstītos arī elektroapgādes tīkla jauda un iespējas. Trešajā paneļdiskusijā tiks diskutēts par elektroenerģijas pārvades tīklu - kāda ir tā pašreizējā kapacitāte un kā to paplašināt, apsverot Baltijas supertīkla iniciatīvu.

Atjaunīgās enerģijas ģenerācijas strauja palielināšana sev līdzi nes balansēšanas izaicinājumus, taču jau tagad tehnoloģiju attīstība ļauj monitorēt un plānot balansēšanai nepieciešamās jaudas. Daudzi risinājumi, tostarp Baltijas pievienošanās Eiropas balansēšanas tirgum, ir vēl attīstības stadijā, līdz ar to ceturtajā paneļdiskusijā tiks pārrunāts par tirgū pieejamajiem sistēmu balansēšanas un integrācijas jauninājumiem, un to, kuri būtu piemērotākie šajā reģionā, īpaši izceļot ūdeņraža nozares attīstības potenciālu.

Savukārt piektās paneļdiskusijas temats būs ostas - viens no svarīgiem atbalsta elementiem atkrastes vēja enerģijas attīstīšanā. Ostas iesaistās atkrastes vēja parku darbības nodrošināšanā un apkopē, transportē vēja ģeneratoru detaļas, kā arī nodrošina vietu turbīnu montāžai. Tiks pārrunāts, vai Baltijas jūras piekrastes ostas ir gatavas atkrastes vēja enerģijas projektiem un kā veicināt Latvijas ostu konkurētspēju un gatavību.

Lieljaudas vēja parku izbūve ir ilgs un tehniski sarežģīts process, kurā tiek iesaistītas daudz un dažādas nozares, veidojot plašas piegāžu ķēdes. Sestajā paneļdiskusijā tiks pārrunāts, kādas preces un pakalpojumi ir visvairāk nepieciešami vēja parku izbūves un uzturēšanas laikā, un kādas ir vietējo piegādātāju un biznesa attīstības iespējas.

"WindWorks" ir viena no Baltijā lielākajām vēja enerģijas konferencēm, kas jau trešo gadu Latvijā pulcēs dažādu valstu nozares ekspertus, politikas veidotājus, uzņēmējus un citus nozares partnerus, lai dalītos pieredzē un pārrunātu aktuālākos izaicinājumus globālās un reģionālās enerģētikas kontekstā.

Konferenci organizē Latvijas Vēja enerģijas asociācija, Igaunijas Vēja enerģijas asociācija un Dānijas vēstniecība Latvijā sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, Nīderlandes vēstniecību Latvijā un Norvēģijas vēstniecību Latvijā. Konference norisināsies Rīgā, Gustava Zemgala gatvē 74a, "Teikums" konferenču zālē "Fantadroms" un sāksies plkst.9.00.

atvijas tenisistes Kingas kausa duelī zaudē Turcijai

Latvijas tenisistes Beatrise Zeltiņa un Diāna Marcinkēviča piektdien Antaljā Billijas Džīnas Kingas kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas dueļa vienspēļu mačos zaudēja turcietēm.

Panākot 2-0, Turcijas tenisistes nodrošinājušas uzvaru arī komandu due...

«Sametamies»! Summa nav liela! Ziedosim kameru uzturēšanai pie putnu ligzdām

Latvijas Dabas fonds (LDF) aicina ziedot tiešsaistes kameru uzturēšanai pie putnu ligzdām.

Kā informēja LDF komunikācijas vadītāja Liene Brizga-Kalniņa, lai pilnvērtīgi nodrošinātu kameru darbību, līdz sezonas beigām vēl nepieciešami 3000 eiro.

Tiešraid...

Rīgā darbību sākuši pirmie 12 Bolt skrejriteņu uzlādes punkti

Eiropas skrejriteņu operators "Bolt" no piektdienas skrejriteņu lietotājiem piedāvā 12 skrejriteņu uzlādes punktus dažādās Rīgas vietās, informēja "Bolt" pārstāvji.

Uzlādes punkti izveidoti ar mērķi uzlabot skrejriteņu pareizu novietošanu galvaspilsētā,...



Komentāri