lv
B8f4WHfgFAQDg14HzcqArpJ2a3fgHulXKuvfWeDH
1561114

Ēdināšanas uzņēmumi sākuši gatavošanos terašu sezonai

Ēdināšanas uzņēmumi sākuši gatavošanos terašu sezonai

Iestājoties siltākam laikam, vairākas Rīgas centra un Vecrīgas kafejnīcas un restorāni jau ir atvēruši savas terases, tomēr terašu atvēršana ir laikietilpīgs darbs un prasa finansiālus resursus, tādēļ daudzi uzņēmēji tikai tagad sākuši gatavošanos ārtelpu terašu sezonai, aģentūrai LETA pauda Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) valdes priekšsēdētājs valdes priekšsēdētājs Andris Kalniņš.

Viņš skaidroja, ka daudzi uzņēmēji vēl gaida siltāku laiku, lai spētu nodrošināt kvalitatīvu ēdienu pasniegšanu uz ārtelpu terasēm, jo pie zemām gaisa temperatūrām pasniegtais ēdiens ātri vien atdziest un zaudē savas īpašības.

Taujāts par Rīgā šogad uzlaboto kārtību, kādā ēdināšanas uzņēmumi saskaņo āra terases, kā arī izveidoto atbalsta programmu uzņēmējiem parkletu izvietošanai pilsētā, Kalniņš skaidroja, ka pēc būtības šogad ir iespējams saņemt atļauju ielu tirdzniecībai atvieglotā kārtībā bez projekta saskaņošanas Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā, ja uzņēmēji ievēro vairākus nosacījumus un iekārto terases atbilstoši tipveida risinājumiem. Tāpat ir ieviestas arī dažādas nodevu atlaides.

Attiecībā uz parkletiem ir iespējams izvēlēties kādu no Rīgas domes tipveida risinājumiem un tādā gadījumā saņemt līdzfinansējumu līdz 10 000 eiro apmērā, norādīja Kalniņš.

"Šobrīd gan ir grūti spriest, cik daudzi uzņēmēji izmantos šo iespēju, taču noteikti, iesākoties vasaras sezonai, būs iespējams saprast, cik ļoti atbalstoša vai tieši otrādi ir bijusi šī Rīgas domes iniciatīva un kāda ir uzņēmēju apmierinātība ar to," komentēja LVRA vadītājs.

Vaicāts, vai prognoze par tūristu skaita pieaugumu šogad ietekmēs āra terašu skaitu Rīgā, Kalniņš sacīja, ka jau patlaban visi restorāni, kafejnīcas un bāri maksimāli izmanto visas iespējas atvērt āra terases neatkarīgi no tūristu skaita pieauguma.

Vienlaikus viņš par iespējamo tūrista skaita pieaugumu izsakās piesardzīgi, atgādinot, ka, ņemot vērā ģeopolitisko situāciju pasaulē un pagājušā gada pieredzi, nākas secināt, ka Latvija no Covid-19 pandēmijas atkopjas daudz lēnāk nekā pārējās Eiropas Savienības (ES) valstis, par ko liecina arī "Eurostat" un Centrālās statistikas pārvaldes dati.

"Šeit vērts pieminēt, ka, lai uzņēmējus motivētu turpināt nodarboties ar ēdināšanas biznesu un paplašināties, nepieciešams sakārtot nodokļu politiku ēdināšanas nozarē," sacīja Kalniņš, piebilstot, ka nodokļu politikas sakārtošana ietver samazinātā pievienotā vērtības nodokļa likmi ēdināšanas pakalpojumiem līdzīgi kā tas ir Lietuvā vai citviet ES.

LVRA apvieno naktsmītnes un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus profesionālai sadarbībai, lai uzlabotu klientu apkalpošanas kvalitāti, sakārtotu Latvijas viesnīcu tirgu un pārstāvētu Latvijas viesnīcu un restorānu biznesu pasaulē. Asociācija ir asociācijas "Viesnīcas, restorāni un kafejnīcas Eiropā" biedrs.

Notiks ceturtais elektroniskās mūzikas festivāls Under

Rīgā, Tēraudlietuves ielā 9, 19. un 20.maijā ceturto reizi notiks elektroniskās mūzikas festivāls "Under", informēja pasākuma rīkotāji.

Galvenajiem māksliniekiem "Tiga", "Slam DJs", "Alinka" un "Hard Ton" pievienosies Berlīnes mākslinieki Holgers Zilske...

Ašeradens aicina veikt pārbaudes par VID IT sistēmu drošību

Finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) aicinājis drošības iestādes veikt pārbaudes par iespējamu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) informācijas tehnoloģiju (IT) sistēmu ārējo ietekmējamību, pavēstīja ministra padomniece Kristīne Mennika.

"Pēdējās dienās s...

Aizpildot saskaņoto paziņojumu, OCTA atlīdzību var saņemt ātrāk

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) statistika liecina, ka ik gadu samazinās vidējais dienu skaits no apdrošināšanas gadījumu pieteikšanas līdz lēmuma pieņemšanai. Tā 2022.gadā ceļu satiksmes negadījumos (CSNg) cietušie, kas negadīju...



Komentāri