lv
qIUrlyCX6mWTIOcpgZw0cAuXq8Kqy8Q2NQ3UYCjh
1557088

Čakša: Investējot skolotājos, mēs attīstām visu sabiedrību

Čakša: Investējot skolotājos, mēs attīstām visu sabiedrību

Investējot skolotājos, tiek attīstīta visa sabiedrība kopumā, ceturtdien, atklājot uzņēmuma AS "Olainfarm" stipendiju topošajiem ķīmijas skolotājiem, sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Čakša savā uzrunā pauda cerību, ka stipendijas iniciatīvai pievienosies arī citi uzņēmumi, tādā veidā atbalstot topošos skolotājus, kā arī vairojot skolotāju prestižu sabiedrībā.

"Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis uzsvēra, ka tikai zinoši un motivēti ķīmijas skolotāji var radīt interesi par ķīmiju skolēnos, tāpēc ir nepieciešams veicināt jauniešu interesi par eksakto zinātņu mācību priekšmetiem, lai varētu ilgtermiņā nodrošināt zinātnes un inovāciju attīstību Latvijā.

Jau ziņots, ka uzņēmums stipendijās jauno ķīmijas pedagogu atbalstam turpmākajos piecos gados investēs 75 000 eiro.

Plānots katram no 25 izcilākajiem topošajiem ķīmijas skolotājiem piešķirt vienreizēju 3000 eiro stipendiju.

Katru gadu stipendiju saņems pieci Latvijas Universitātes studenti ar augstākajām sekmēm, kas izvēlējušies kļūt par ķīmijas skolotājiem. Plānots, ka nākamos divus stipendiātus izvēlēsies no 1.kursa studentiem ar augstākajām atzīmēm vidusskolas atestātā.

Levits: Portugālei un Latvijai ir kopīgi ekonomikas politikas mērķi

Portugālei un Latvijai ir kopīgi ekonomikas politikas mērķi, šodien Portugāles-Latvijas Biznesa foruma noslēgumā akcentēja Latvijas Valsts prezidents Egils Levits.

Viņš norādīja, ka šie mērķi attiecas, piemēram, uz klimata neitralitāti un Eiropas Zaļo k...

Jābūt otrādi! Helmanis lūdzis KNAB pārbaudīt Ogres muzeja interešu konfliktu

Ogres novada pašvaldība, aiz kā šajā konfliktā prasmīgi slēpjas mērs Egils Helmanis, lūgusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) veikt pārbaudi Ogres Vēstures un mākslas muzejā par iespējamu interešu konfliktu, liecina informācija pašval...

AS: Valdībai jānovērš pedagogu streiks

"Apvienotais saraksts" (AS) uzskata, ka pedagogu prasības ir pamatotas un tās nevar atstāt bez ievērības, tāpēc valdību veidojošo partiju sadarbības sanāksmē aicinās apspriest iespējamos risinājumus, informēja AS pārstāvji.

Šo jautājumu AS pieteiks koal...



Komentāri