lv
pTvoBNHikQFcZxghNq7bgXNwvSGtzpy9Da9xoLpF
1549726

Jāzepa Pīgožņa balvai ainavu glezniecībā nominēti 8 mākslinieki

Jāzepa Pīgožņa balvai ainavu glezniecībā nominēti 8 mākslinieki

Jāzepa Pīgožņa balvai Latvijas ainavu glezniecībā nominēti astoņi mākslinieki, informēja Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzejā.

Uz balvu pretendē Dita Lūse ar darbu "Vasaras skaņas", Ilze Smildziņa ar darbu "Laikā", Inga Jurova ar darbu "Lielais klusums", Agnese Kurzemniece ar darbu "Gaidītāji", Anna Afanasjeva ar darbu "Pie jūras", Elmārs Orniņš ar dabu "Divi koki saulrietā", Gita Šmite ar darbu "Veides ozols" un Anita Markeviča ar darbu "Atspulgi".

Balvas pasniegšanas ceremonija notiks 16.septembrī plkst.14.00 Preiļu novada Kultūras centrā, Raiņa bulvārī 28.

Pīgožņa balva Latvijas ainavu glezniecībā iedibināta, lai glezniecībā turpinātu attīstīt un popularizēt Latvijas ainavu, vienotu Latvijas galvaspilsētas un novadu kultūras procesus, teikts konkursa nolikumā.

Kariņš nav apmierināts ar pensiju sistēmu. Vai plāno ko iepriecinošu?

Latvijas izdienas pensiju sistēma nav ilgtspējīga un būtu jāmaina, šādu nostāju intervijā LTV "Rīta panorāmai" pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers uzsvēra, ka izdienas pensiju sistēma jāmaina tā, lai tās vairs nepiešķirtu, piemēram...

Pludmales volejbolists Mihails Samoilovs: Eiropas čempionātā vīriešu sacensībās varam aizmirst par medaļām
Ņemot vērā pieaugušo konkurenci un Latvijas pludmales volejbolistu grūtības, Eiropas čempionātā Vīnē vīriešu sacensībās latviešu pāriem labs sniegums būs, ja izdosies iegūt kaut devīto vietu, sarunā ar ziņu aģentūru LETA pastāstīja Mārtiņa Pļaviņa pāri...
Latvijā veikalos ir lielāka pārtikas produktu daudzveidība nekā kaimiņvalstīs

Latvijā veikalos ir lielāka pārtikas produktu daudzveidība, taču tirdzniecībā ir mazāka konkurence nekā kaimiņvalstīs, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Agroresursu un ekonomikas institūta Lauksaimniecības tirgus...



Komentāri