lv
1Z9qWeqQfwz2EndkpWCP8rpxLUMvAoA6ODkNCm28
1547588

Zigmārs Turčinskis: 'Dzīvie miroņi' jeb pēdējie nelegālisti padomju okupētajā Latvijā. 1944.–1995. gads

Zigmārs Turčinskis: 'Dzīvie miroņi' jeb pēdējie nelegālisti padomju okupētajā Latvijā. 1944.–1995. gads
Šogad, 1. aprīļa vakarā, televīzijas skatītāji LTV1 varēs vērot teātra izrādi "Mežainis". Mazliet trivializējot – vidējam skatītājam, kurš nav iedziļinājies mūsu vēstures sīkumos, tā būs izrāde par dīvaini, kurš pēc otrreizējās padomju okupācijas dezertē no Sarkanās armijas un visu turpmāko dzīvi pavada, slēpjoties savās mājās, savas māsas aprūpē, un pārtrauc slēpties 1995. gadā – tikai tad, kad ir pagājis jau pusgads, kopš pēdējais Krievijas armijas karavīrs atstājis Latviju. Patiesībā izrādes "Mežainis" galvenā persona Jānis Pīnups ir daļa no plašāka un līdz šim Latvijas pretošanās kustībā neapzināta fenomena – nelegālistiem.
Rosļikovs: Atbalstīsim to prezidenta kandidātu, kurš kalpos visiem latviešiem

"Apvienotā saraksta" dibinātājam Uldim Pīlēnam ir labas izredzes kļūt par Valsts prezidentu, bet rezultāts būs atkarīgs no viņa turpmākajiem soļiem, pauda partijas "Stabilitātei!" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Aleksejs Rosļikovs.

Viņš skaidro, ka "St...

Sakarā ar piedzīvoto Bastejkalnā tiks izstrādāti regulējumi ielu muzikantiem

Rīgas dome izstrādās regulējumu ielu muzikantiem, informēja Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola.

Viņa skaidroja, ka pašlaik ielu muzikantu darbošanās nav noteikta normatīvos. To varot uzskatīt par uzticēšanos ielu muzicētājiem, ka viņi ar s...

Jaunzeme nedomā vēlreiz kandidēt uz VID vadītāja amatu
Pašreizējā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme patlaban neizskata iespēju atkārtoti kandidēt uz dienesta vadītāja amatu, to Jaunzeme sacīja Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums".


Komentāri