lv
QqycFFjflvgwkrkZaPvNZbqkDHdlLOEiOjuBtNL0
1546955

JV vēl nav lēmusi par prezidentu: Mēnesis Latvijas politikā ir ļoti daudz laika

JV vēl nav lēmusi par prezidentu: Mēnesis Latvijas politikā ir ļoti daudz laika

Līdz Valsts prezidenta kandidātu pieteikšanas termiņa beigām "Jaunā vienotība" (JV) nesteigsies ar lēmuma pieņemšanu par atbalstu Valsts prezidenta amata pretendentiem, sacīja JV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

Komentējot uzņēmēja, "Apvienotā saraksta" (AS) dibinātāja Ulda Pīlēna paziņojumu par gatavību kandidēt uz Valsts prezidenta amatu, Latkovskis apgalvoja, ka JV līdz šim nav nedz lēmusi par sava kandidāta virzīšanu, nedz arī apspriedusi kādu no iespējamajām kandidatūrām.

Tāpat svarīgi, kādu lēmumu pieņems Nacionālā apvienība (NA), atzīmēja politiķis. Latkovskis jau iepriekš norādījis, ka pašreizējā Valsts prezidenta Egila Levita iespējamo kandidatūru kādās no iepriekšējām vēlēšanām vienmēr bija virzījusi NA. Levits pats nav vēl paziņojis, vai būtu gatavs uz kandidēt uz otro termiņu.

Pēc nedēļas paredzētas JV valdes un frakcijas sēdes, kad varētu pārrunāt tuvojošās Valsts prezidenta vēlēšanas, taču šajās sanāksmēs pagaidām nav paredzēts pieņemt kādu lēmumu. Latkovskis izteicās, ka steigai nav pamata, jo Valsts prezidenta kandidātu pieteikšana sāksies tikai 9.maijā, bet mēnesis līdz tam "Latvijas politikā ir ļoti daudz laika".

Šajā laikā gaidāmās Valsts prezidenta vēlēšanas vēl plānots pārrunāt arī ar koalīcijas partneriem, atzīmēja JV frakcijas vadītājs.

Kā ziņots, Pīlēns otrdien apliecināja, ka nolēmis kandidēt uz Valsts prezidenta amatu. Viņš ir pirmais, kurš paziņojis par savu startu maijā gaidāmajās Valsts prezidenta vēlēšanās. Esošais Valsts prezidents Egils Levits pagaidām nav atklājis, vai kandidēs atkārtoti. Pīlēns skaidroja, ka lēmums pieņemts, visu pamatīgi apsverot. Tāpēc tam esot bijis nepieciešams tik daudz laika, lai arī par Pīlēna kandidēšanu spekulēts jau ilgstoši.

Pīlēns 2022.gada maijā paziņoja par vēlēšanu apvienības "Latvijas apvienotais saraksts" izveidi, bet jūlijā par biedrības "Apvienotais saraksts" izveidi. 14.Saeimas vēlēšanās viņš bija šī saraksta premjera kandidāts, lai arī pats nekandidēja.

Nordeka pārsūdz spriedumu, kas uzdod ATD atcelt 60 miljonu vērtos līgumus

AS "Nordeka" ir pārsūdzējusi Administratīvās tiesas spriedumu, ar kuru Autotransporta direkcijai (ATD) uzdots atkāpties no 60 miljonu eiro vērtiem valsts līgumiem ar uzņēmumu, noskaidroja tiesā.

Uzņēmums informēja, ka plānotā kompensācija par sabiedrisk...

Ekonomiste: Latvijas ekonomikas izaugsmi šogad ierobežos eksporta kritums

Gan eksporta, gan importa vērtības izaugsme šī gada sākumā ir būtiski savārgusi, informēja "Swedbank" vecākā ekonomiste Agnese Buceniece.

Centrālās Statistikas pārvaldes (CSP) dati rāda, ka preču eksporta vērtība februārī pieauga vien par 3%, salīdzinot...

ZM: Koku ciršana ārpus meža jāatstāj pašvaldību kompetencē

Valdība otrdien atbalstīja Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavoto informatīvo ziņojumu, kurā secināts, ka koku ciršana ārpus meža jāatstāj pašvaldību kompetencē, bet nepieciešams skaidrāk noteikt pašvaldību saistošajos noteikumos regulējamos jautājumus...



Komentāri