lv
doCDiA1kq9Psc7Olwe3eZk2M28MuA9OtqBdurKgi
1545339

Leģendārais «Pērkons» aicina uz koncertu Slampes Kultūras pilī

Leģendārais «Pērkons» aicina uz koncertu Slampes Kultūras pilī

Piektdien, 21.aprīlī, plkst.19.00 Slampes Kultūras pilī notiks leģendārās grupas "Pērkons" koncerts, kuram dots nosaukums "Sapumpurots zars", informēja producents Sandis Mohovikovs.

Skanēs grupas radošās darbības laikā sakrātās un klausītāju iecienītās dziesmas: "Zaļā dziesma", "Slidotava", "Labu vakar", "Dziesma par sapumpuroto zaru", "Gandrīz tautasdziesma", "Mana dienišķā dziesma", un daudzas citas, pauž producents.

Grupa "Pērkons" ir Latvijas rokgrupa, kas izpilda Jura Kulakova dziesmas. Tā bija viena no 1980. gadu populārākajām un skandalozākajām grupām Latvijā. Tās darbība padomju laikā tika divreiz aizliegta.

Populārākās grupas dziesmas ir "Slidotava", "Pie baltas lapas", "Gandrīz tautasdziesma", "Mana dienišķā dziesma", "Labu vakar", "Balāde par gulbi" un "Mēs pārtiekam viens no otra", kas uzvarēja 1989. gada "Mikrofona" aptaujā.

"Pērkonu" nodibināja grupas „Menuets” taustiņinstrumentālists Juris Kulakovs, pieaicinot dažus grupas biedrus, kā arī aktrisi un dziedātāju Ievu Akurateri un bundzinieku Daini Strazdiņu.

Dziesmu tekstos pārsvarā izmantota Māra Melgalva un Klāva Elsberga dzeja, bet visu dziesmu mūzikas autors ir Juris Kulakovs. Grupa strauji kļuva populāra — jauniešus aizrāva hārdroka un rokenrola maisījums, izteiksmīgie vokālisti, kā arī pašdarinātie pirotehnikas efekti, kuri kuplināja uzstāšanos. Par "Pērkona" rašanos tiek uzskatīts pirmais koncerts Latvijas Mākslas Akadēmijas karnevālā.

Pirmoreiz Pērkona darbību aizliedza 1983. gadā, un grupa Ievas mātes teātra zinātnieces Līvijas Akurateres mājā ierakstīja divus pirmos albumus — "Mākslas darbi" un „Zibens pa dibenu", kas magnetofona lentēs nelegāli izplatās visā Latvijā.

Biļetes uz koncertu var iegādāties "Biļešu Paradīzes" tīklā.

Februārī Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums - par 1,4 % lielāks nekā pirms gada
Šogad februārī Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums veidoja 3,36 miljardus eiro, kas faktiskajās cenās bija par 1,4% vairāk nekā pirms gada, tai skaitā preču eksporta vērtība pieauga par 3%, bet importa vērtība par 0,1%, liecina Centrālās statisti...
Iedzīvotāju pieprasījums pēc krājobligācijām sasniedzis rekordaugstu līmeni

Marta beigās un aprīļa pirmajās dienās Latvijas iedzīvotāju pieprasījums pēc krājobligācijām ir sasniedzis augstāko līmeni, informēja Valsts kases pārstāvji.

Kopš 30.marta iedzīvotāji ir iegādājušies krājobligācijas aptuveni septiņu miljonu eiro apmērā,...

13 800 eiro parādsaistības 'izbeidzās' – deklarācijā VID norāda Jencītis
No partijas "Latvija Pirmajā vietā" (LPV) Saeimā ievēlētais mācītājs Mārcis Jencītis, kurš, sākot darbu parlamentā, bija norādījis 13 800 eiro parādu, jaunajā deklarācijā par 2022. gadu to vairs nav ierakstījis.


Komentāri