lv
cbBWgVXyp0u2aHIeDXJcgX4ErZcT4hm6M6WykV1D
1544967

Nacionālajā teātrī būs skatāma muzikāla melodrāma La kritusī

Nacionālajā teātrī būs skatāma muzikāla melodrāma La kritusī

Latvijas Nacionālajā teātrī no 10.maija būs skatāma muzikāla melodrāma "La kritusī", informēja teātra pārstāve Lolita Grāvīte.

Iestudējuma centrā ir Violeta Valerī, kas ir centrālais personāžs itāļu komponista Džuzepe Verdi operā "Traviata" jeb "Kritusī", kuras pamatā ir Aleksandrs Dimā luga "Kamēliju dāma".

Režisore Ināra Slucka, komponists Edgars Mākens un dramaturgs Evarts Melnalksnis pārcēluši operas stāstu uz mūsdienu Parīzi, veidojot jaunu, klasiskajā stāstā balstītu teksta dramaturģiju un pārradot fragmentus no pazīstamās mūzikas.

Iestudējuma radošo komandu veido Slucka, Malnalksnis, Mākens, scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece "Keita", gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš un horeogrāfe Anna Abalikhina.

Lomas iestudējumā atveidos Dita Lūriņa vai Kitija Mināte, Raimonds Celms vai Mārtiņš Brūveris, Mārcis Maņjakovs vai Juris Hiršs, Daiga Gaismiņa vai Maija Doveika, Uldis Anže, Gundars Grasbergs, Uldis Siliņš, Ieva Aniņa, Elizabete Skrastiņa, Ainārs Ančevskis un Ance Kukule-Sniķere.

Pārbūvē tiltu pār Neriņu

Mārupes novadā valsts vietējā autoceļa Jaunmārupe-Skulte (V14) 6,8. kilometrā otrdien sākta tilta pār Neriņu pārbūve, informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" pārstāvji.

Būvdarbus plānots pabeigt šoruden.

Darbus veic SIA "ACBR" par līgumcenu 529 391 eiro a...

Latvijas basketbola izlase līdz 2025.gada Eiropas čempionātam pagarina līgumu ar Banki
Latvijas Basketbola savienība (LBS) līdz 2025. gadam pagarinājusi līgumu ar Luku Banki par Latvijas vīriešu basketbola izlases trenēšanu, otrdien paziņoja LBS.
Laikmetīgās mākslas muzeja fonds: Steidzami jālemj par muzeja projekta īstenošanu
"Šogad Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja projektam ir pienācis kritiskais termiņš – lēmums par tā īstenošanu jāpieņem steidzami, jo jau nākamgad beidzas tam izsniegtā būvatļauja," paziņojumā medijiem norādīja Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fonds.


Komentāri