lv
tz7REfLp49Oaiy236cJZhK8ezb3FOXVhLUajKAZ9
1537349

Veidos atbalsta organizāciju bērniem, bāriņtiesām un sociālajiem dienestiem

Veidos atbalsta organizāciju bērniem, bāriņtiesām un sociālajiem dienestiem

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekciju (VBTAI) veidosim kā atbalsta organizāciju bērniem, bāriņtiesām un sociālajiem dienestiem, par plāniem transformēt iestādi pavēstīja labklājības ministre Evika Siliņa (JV).

Jau iepriekš ministre bija norādījusi, ka Labklājības ministrija (LM) plāno mainīt VBTAI zīmolu un nosaukumu, jo institūcija tiekot stigmatizēta.

Siliņa gan atzīmēja, ka pirms konkrēta plāna sagatavošanas, kā tiks transformēta VBTAI, viņa vēlas panākt savstarpēju politiska ministru līmeņa vienošanos Bērnu lietu sadarbības padomē un arī specifiski ar Iekšlietu ministriju.

"Mums ir vajadzīga politiski vienota izpratne, ar kuru iesaistītās puses apliecina gatavību uzņemties atbildību par bērniem, savstarpēji kopēji sadarbojoties, nevis strādājot tikai savā jomā, kas reizēm ir izolēti un nenes rezultātu. Tas ir apjomīgs darbs, kam šobrīd gatavojamies," viņa skaidroja.

Plānots, ka VBTAI tiks veidota kā atbalsta organizācija bērniem, bāriņtiesām un sociālajiem dienestiem. LM vēlas veidot VBTAI darbu vairāk kā kompetentai institūcijai, kas strādā un veido vienotu darba metodiku, nodalot no VBTAI sodīšanas funkciju, lai iestādes uzticētos un veidotos labāka koordinācija. Līdz ar to transformācijas process paredz ne tikai darbu ar iestādes funkciju pārdali, bet arī ar pašiem VBTAI darbiniekiem.

Siliņa norādīja, ka cilvēkiem, kuri strādā ar bērnu interešu aizstāvību, ir vajadzīga gana stipra motivācija, zināšanas bērnu tiesību un psiholoģijas jomā. Iestādes vadība kopā ar darbiniekiem ir gatava pārorientēt fokusu uz bērna interesēm un, pakalpojumus orientējot pie bērna, nevis bērnu virzot pa sistēmu, īpaši vardarbības gadījumos.

"Rūpējoties par mūsu bērniem - gan bez vecāku gādības palikušo bērnu, gan ikviena bērna Latvija interesēm, mēs arī kopīgi veicam ieguldījumu Latvijas nākotnē un mūsu visu dzīves kvalitātes uzlabošanā, jo arī cieņpilnas vecumdienas varam sagaidīt tad, ja spējam sniegt valstiski mērķētu un individualizētu atbalstu jau pēc iespējas agrāk, kad rodas bērnam šāda vajadzība," uzsvēra ministre.

Latvieši Lielbritānijā sarīko ģimeņu sporta dienu
Lielbritānijā Lieldienu zaķis slēpj nevis īstās, bet gan šokolādes olas, un galvenā izklaide bērniem ir noslēpto kārumu atrašana dārzā. Bet bērnu vecākiem no Latvijas Lieldienu pasākums jārīko pašiem. Latvijas Televīzija pabija vienā no latviešu rīkota...
ES līmenī Latvijai draud tiesvedība par melnalkšņa staignāja nesargāšanu
Eiropas Komisija draud Latviju iesūdzēt Eiropas Savienības Tiesā, lai sodītu par melnalkšņa staignāju nesargāšanu. Viens no tādiem izcirsts netālu no Stīpnieku ciema Olaines novadā 2021.gadā, kad Eiropas Komisija jau bija uzsākusi pārkāpuma procesu, vē...
Vāc parakstus par Latvijas un pasaules literātu pieminekļu saglabāšanu

Sabiedrības iniciatīvu portālā Manabalss.lv sākta parakstu vākšana par Latvijas un pasaules literātu pieminekļu saglabāšanu Rīgā.

Kā iniciatīvas autors norādīts Vasilijs Tjurins. Parakstus plānots iesniegt Rīgas domē, aicinot pašvaldību saglabāt Latvija...



Komentāri