lv
63AnGgstVF4IDtzQXRc8pWrG6IJ71fgwvqPB1Sx9
1536352

Par Rīgas komervīderiem, brillēm sienā un Svēto Antoniju. Lieldienu saruna ar priesteri Andri Priedi

Par Rīgas komervīderiem, brillēm sienā un Svēto Antoniju. Lieldienu saruna ar priesteri Andri Priedi
"Kristietis jau nav kaut kāds gaisā parauts cilvēks, izrauts no savas kultūrvides – mums ir sava latviskā [reliģijas] forma, savs tulkojums. Jau tas vien, ka mēs, piemēram, Dieva vārdu esam iztulkojuši un tradicionālajā reliģijā izmantojam vārdu "Dievs", nevis sakām Jahve vai Deus – tā jau ir interpretācija. Tāpēc tautiskajām izpausmēm [reliģijā] vienmēr jābūt zaļajai gaismai," uzsver Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes Baznīcas un reliģiju vēstures katedras docents un vadošais pētnieks, ​priesteris un mākslas vēsturnieks, Dr. hist. eccl. Andris Priede.
Latviete Premjerlīgā rūpējas par Notingemas «Forest» komunikāciju sociālajos tīklos
Anglijas Premjerlīgā pēdējo reizi latvietis spēlēja 2013. gadā - toreizējais Latvijas izlases kapteinis Kaspars Gorkšs. Ja mūsu futbolistu spējas šobrīd neļauj spēlēt Premjerlīgā – latvieši ir novērtēti citās jomās. Lauma Krastiņa Notingemas "Forest" k...
Garīdznieks Lieldienās novēl piedzīvot prieku un nest to tālāk

Latvijas Romas Katoļu baznīcas arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankevičs Lieldienās ikvienam novēl piedzīvot prieku un nest to tālāk.

Citējot svētkos rakstus, Stankevičs novēl, lai Kristus augšāmcelšanās gaisma apspīdētu katra cilvēka dzīvi.

Viņš mudi...

Jūrmalā notiks Lieldienu pasākumi

Lieldienu svinēšana pasākumi Jūrmalā svētdien notiks Brīvdabas muzejā, Horna dārzā un Kauguru atpūtas parkā, informēja pašvaldībā.

Jūrmalas Brīvdabas muzejā o plkst.12 līdz 15 svētkus varēs sagaidīt ar senajām tradīcijām, atrakcijām, konkursiem un radoš...



Komentāri