lv
LsuR4YP8aShCZy7mb5xykhqOcD6FG8yBPoIRxSNB
1532931

Food Union redz potenciālu eksporta apjomam sasniegt 50 miljonus eiro

Food Union redz potenciālu eksporta apjomam sasniegt 50 miljonus eiro

Tuvākajos gados redzam potenciālu eksporta apjomam sasniegt 50 miljonus eiro, informē pārtikas koncerna "Food Union" pārstāvji.

"Food Union" vadītājs Centrālajā un Austrumeiropā Sergejs Beshmeļņickis informē, ka pērn "Food Union" kopējais eksporta apjoms sasniedza 31 miljonu eiro, no kuriem 44% jeb 14 miljoni eiro tika eksportēti gatavās produkcijas veidā, 42% jeb 13 miljoni eiro gatavās produkcijas veidā "Food Union" grupas uzņēmumiem, bet 14% jeb četri miljoni eiro - industriālo produktu veidā.

Savukārt lielākās gatavās produkcijas eksporta valstis bija Ukraina, Azerbaidžāna un Lielbritānija.

"Food Union" Eiropas vadītājs Artūrs Čirjevskis atzīmē, ka finansiāli 2022.gads uzņēmumu grupai ir bijis izaicinošs visos grupas pārstāvētajos tirgos Eiropā, bet kopējā uzņēmuma attīstība ir pozitīva.

Tāpat viņš uzsver, ka Latvijai ir nozīmīga loma "Food Union" grupā un uzņēmums ar Latviju turpina saistīt arī savus tālākos izaugsmes plānus.

"Šeit atrodas grupas centrālais birojs Eiropā un jauno saldējumu izstrādes centrs. Šobrīd jau 42% no kopējā "Food Union" eksporta ir gatavā saldējumu produkcija, ko Latvijā ražojam mūsu grupas uzņēmumiem Eiropā," atzīmē Čirjevskis.

Savukārt Beshmeļņickis norāda, ka papildus saldējuma ražošanai grupas vajadzībām, uzņēmumā prioritāri attīsta eksportu trešajām pusēm gan gatavās produkcijas, gan industriālo produktu veidā.

Vienlaikus "Food Union" vadītāja Latvijā Irēna Holodnaja norāda, ka "Food Union" turpina arī stiprināt e-komercijas ekspertīzi, attīstot produktu sortimentu, piegādes teritorijas un paplašinot komandu, kas ikdienā nodrošina pakalpojumu.

Jau vēstīts, ka pārtikas koncerns "Food Union" 2021.gadā Latvijā strādāja ar 111,5 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas bruto peļņa samazinājās par 5% - līdz 25,5 miljoniem eiro. Finanšu rādītāji par 2022.gadu vēl nav pieejami.

Uzņēmumu grupā ir Latvijas "Valmieras piens" un "Rīgas piena kombināts", kas 2020.gada februārī pievienoja "Rīgas piensaimnieku", tāpat grupā ir saldējuma ražotājs Igaunijā "Premia", saldējuma ražotājs Dānijā "Premier Is" un saldējuma izplatītājs "Hjem Is", saldējuma ražotājs Norvēģijā "Isbjrn Is", saldējuma ražotājs Rumānijā "Alpin57Lux"."Food Union" ir arī divas piena produktu un bērnu pārtikas ražotnes Ķīnā. Koncerna lielākais akcionārs ir Andrejs Beshmeļņickis.

Nākamnedēļ Levits atradīsies vizītē - izlasi, kurš pildīs prezidenta pienākumus

Valsts prezidenta Egila Levita un Saeimas priekšsēdētāja Edvarda Smiltēna (AS) prombūtnes laikā no otrdienas, 11.aprīļa līdz ceturtdienai, 13.aprīlim viņa pienākumus pildīs Saeimas priekšsēdētāja biedrs Jānis Grasbergs (NA), liecina Valsts prezidenta p...

Vēsturiski Lieldienas ir gan karsējušas, gan saldējušas latviešus
Lieldienas dažādos gados var būt laika periodā no 22.marta līdz 25.aprīlim, tādēļ šajos svētkos Latvijā iespējami krasi atšķirīgi laikapstākļi - no sala un dziļa sniega līdz vasarīgi karstam laikam, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas ...
TIEŠRAIDE: Latvijas čempionāta fināls volejbolā. «Ezerzeme/DU» – «RTU/Robežsardze/Jūrmala»
Sestdien pirmā finālspēle sērijā līdz trim uzvarām Latvijas čempionātā volejbolā vīriešiem, kurā par uzvaru cīnās "Ezerzeme/DU" un "RTU/Robežsardze/Jūrmala" volejbolisti. Tiešraide LTV7 un LSM.lv.


Komentāri