lv
Rq2B0hxcTRHuTmkFaRuNi14COKezSSpnbMS38yHN
1512728

Industra Bank auditētā peļņa ievērojami augusi - pērn pārsniedza 4 miljonus eiro

Industra Bank auditētā peļņa ievērojami augusi - pērn pārsniedza 4 miljonus eiro

"Industra Bank" pagājušajā gadā strādāja ar auditēto peļņu 4,019 miljonu eiro apmērā, kas ir 2,4 reizes vairāk nekā 2021.gadā, liecina bankas publiskotā informācija. Savukārt bankas koncerna auditētā peļņa 2022.gadā bija 4,301 miljons eiro, kas ir 2,8 reizes vairāk nekā gadu iepriekš.

2022.gada beigās "Industra Bank" aktīvi bija 269,654 miljonu eiro apmērā, kas ir par 56,5% jeb 97,383 miljoniem eiro vairāk nekā 2021.gada beigās, kad bankas aktīvi bija 172,271 miljons eiro.

"Industra Bank" valdes priekšsēdētājs Raivis Kakānis norāda, ka 2022.gadā, prasmīgi izmantojot kapitālu, bankai ir izdevies sasniegt augstākos kapitāla atdeves rādītājus sektorā - pašu kapitāla atdeve (ROE) jeb atdeve no akcionāru kapitāla grupas līmenī sasniedza 25% atzīmi iepretim 11% rādītājam 2021.gadā.

Bankas gada pārskatā arī teikts, ka atbilstoši Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK), kas kopš šā gada pievienota Latvijas Bankai, prasībām bankai 2022.gadā bija jāuztur individuālo likviditātes rādītāju 40% apmērā. Banka ievēro noteikto prasību - bankas likviditātes rādītājs 2022.gada 31.decembrī bija 88,72%.

"Industra Bank" kredītportfelis pērn pieauga par 54% un gada beigās sasniedza 70 miljonus eiro. Pieaugumu galvenokārt veidoja jauni kredīti Latvijas uzņēmējiem, kā arī pārņemtais "PrivatBank" kredītportfelis.

"Industra Bank" klientu noguldījumu apmērs pagājušā gada beigās bija 244 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 61%.

Kakānis iepriekš atzīmēja, ka pērn apjomīgākais un darbietilpīgākais bija "PrivatBank" lielākās daļas iegādes darījums. Piecus mēnešus pēc sarunu sākšanas par iespējamo darījumu saistības ar teju 6000 klientu jau bija pārceltas uz "Industra Bank".

Darījumā "Industra Bank" kļuva arī par namīpašnieku, un šogad janvārī pārcēla biroju uz jauniegūtajām telpām Rīgā, Muitas ielā. Šogad turp tiks pārcelts arī "Industra Bank" klientu apkalpošanas centrs "Elizabete".

Šogad plānots turpināt uzlabot internetbanku, paplašinot tās funkcionalitātes, kā arī ieviest mobilo lietotni. Drīzumā klientiem plānots piedāvāt mobilo POS termināli - klientam maksājumu pieņemšanai būs nepieciešama vien mobilā lietotne un interneta pieslēgums. To būs iespējams pievienot arī saimnieciskās darbības ieņēmumu (SDI) kontam.

Jau vēstīts, ka 2021.gadā "Industra Bank" strādāja ar peļņu 1,65 miljonu eiro apmērā, bet bankas koncerna peļņa bija 1,519 miljoni eiro.

Banka izveidota 1994.gadā, un sākotnēji tās nosaukums bija "Multibanka". Vēlāk tā mainīja nosaukumu uz "SMP Bank", tad pārtapa par "Meridian Trade Bank", bet 2020.gada janvāra otrajā pusē banka mainīja nosaukumu uz "Industra Bank".

Bankas lielākais akcionārs ar 42,23% akciju ir SIA "J.A.Investment Holdings", kas pieder Jurijam Adamovičam, kurš plašāk pazīstams kā putnkopības uzņēmumu "Alūksnes putnu ferma", "Preiļu putni" un citu kompāniju īpašnieks. Savukārt 25% bankas akciju pieder SIA "HPI 2", kuras īpašnieki pastarpināti ir Ralfs un Andis Kļaviņi. Ralfam Kļaviņam pastarpināti pieder arī SIA "Poligrāfijas grupa Mūkusala", SIA "Mūkusalas māja" un SIA "Dienas grāmata".

Ekspolitiķes Brokas lietu turpinās iztiesāt aprīļa vidū

Bijušās politiķes, tieslietu ministres un Latvijas Biatlona federācijas vadītājas Baibas Brokas lietu par iespējamu kukuļņemšanu, Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā plāno turpināt skatīt 18.aprīlī plkst.14.oo, informē tiesa.

Brokas kriminālliet...

Rinkēvičs komentējis Somijas pievienošanos NATO

Somijas pievienošanās NATO veicina Baltijas jūras reģiona un visas alianses drošību, otrdien Briselē NATO dalībvalstu ārlietu ministru sanāksmē, kuras laikā Somija kļuva par pilntiesīgu NATO dalībvalsti, atzina ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Ār...

Valdība pārdala 10 miljonus eiro Ukrainas atbalstam. Moldovai arī tiks

Valdība otrdien atbalstīja 10 miljonu eiro pārdali no gadskārtējā valsts budžeta izpildes procesā pārdalāmā finansējuma uz iemaksām starptautiskās organizācijās Ukrainas atbalstam.

Finansējums pārdalīts, lai atbilstoši Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta...



Komentāri