lv
41V1aXUfXewzzcBEFGLV3ggyuDuK4yGeZnCdOzEd
1510986

Pauls un Latvijas Radio bigbends atskaņos Rozenberga skaņdarbus

Pauls un Latvijas Radio bigbends atskaņos Rozenberga skaņdarbus

VEF Kultūras pilī 14.aprīlī izskanēs koncertprogramma "Veltījums Gunāram Rozenbergam", kurā piedalīsies maestro Raimonds Pauls, saksofonists un džeza vēsturnieks Indriķis Veitners un Latvijas Radio bigbends, informēja VSIA "Latvijas koncerti" pārstāve Ieva Mora.

Koncertā skanēs komponista un trompetista Gunāra Rozenberga labākās kompozīcijas, kas tapušas pagājušā gadsimta septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados. Skaņdarbi pagājušajā gadā ieskaņoti skaņuplatē un koncerta vakarā tiks prezentēti klausītājiem.

Pērn, atzīmējot Rozenberga 75.gadu jubileju, Latvijas Radio bigbends izdevniecības "Jersika" paspārnē ierakstīja skaņuplati ar Rozenberga oriģinālkompozīcijām, un tās ierakstā kā solisti piedalījās arī vairāki komponista laikabiedri - Jurijs Smirnovs, Aivars Hermanis, Madars Kalniņš, Bruno Jurgenbergs un citi.

Darbs pie ieraksta ir noslēdzies un koncerts VEF Kultūras pilī būs arī šīs skaņuplates prezentācijas koncerts, kas tiks papildināts ar sarunām par Rozenbergu un viņa mūziku, tās vadīs džeza vēsturnieks Veitners. Koncertā skanēs tādas dziesmas kā "Lielpilsēta", "Diendusa", "Ritenis", "Dzimšanas dienā", "Sliņķis", "Balāde trompetei", "Ekspromts", "Linda", "Blūzs", "Vārdu sakot, jā", "Es Atceros", "Lornete", "Boogie Woogie", "Mirklis prieka".

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Džeza katedras vadītājs, saksofonists, klarnetists un džeza pētnieks Veitners norāda, ka Rozenbergs ir Latvijas džeza leģenda. Ne tikai izcils trompetists, improvizators un džeza mūziķis, Rozenbergs ir arī viens no visu laiku labākajiem Latvijas džeza komponistiem un aranžētājiem, kura ne ar ko nesajaucamais rokraksts - raksturīgais skanējums bija Latvijas Radio bigbenda "firmas zīme" daudzu gadu garumā.

Aprīlī sāksies Latvijas – Baltkrievijas robežas izbūves projekta otrā kārtā
Aprīlī VAS "Valsts nekustamie īpašumi" plāno sākt Latvijas – Baltkrievijas robežas patstāvīgā žoga izbūves projekta otro kārtu (63,9 km), ziņo uzņēmums.
Grib paplašināt valsts noslēpumā ietveramo informāciju; žurnālisti ceļ trauksmi
Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija otrdien atbalstīja grozījumus vairākos likumos, kas paredz paplašināt valsts noslēpumā ietveramo informāciju, tādējādi to padarot nepieejamu plašākai publikai. Ar lēmumprojekta virzības ...
Golovkovs: Mazākas izredzes nonākt Latvijas izlasē ar mazu nozīmi klubā

Hokejistiem spēlējot savu klubu zemākajās maiņās ir mazākas izredzes nonākt Latvijas izlases treneru redzeslokā, secināja valstsvienības kandidāts, uzbrucējs Georgs Golovkovs.

Pirmdien Latvijas hokeja izlase sāka oficiālos treniņus pirms Rīgā un Tamperē...



Komentāri