lv
JEHIL8ilYlTmwUtEzmbqgE9gssBrRcHAIOYfgYpr
1504532

NBS komandieris: Krievija gaida, kad Ukrainai izsīks resursi karošanai

NBS komandieris: Krievija gaida, kad Ukrainai izsīks resursi karošanai

Karš Ukrainā jāskata resursu piesaistes iespēju kontekstā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" norādīja bijušais Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Juris Maklakovs.

Ukrainā notiekošais karš jāskata no resursu piesaistes iespējām, jo panākumus gūs tā puse, kurai izdosies iegūt papildu resursus.

Krievija gaidot, kad Ukrainai izsīks resursi karošanai. Maklakovs akcentēja, ka abas puses dažādākajos formātos un valstīs meklē iespējas gūt papildu bruņojumu un ieročus. Ukrainai uzbrukuma veikšanai noteikti nepieciešami gan uzbrukumiem paredzēti ieroči, munīcija, tehnika, kā arī cilvēkresursi.

Bijušais NBS komandieris uzsvēra valsts līdera nozīmi valsts vadībā kritiskās situācijās.

"Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis līdz šim ir spējis panākt, ka resursi Ukrainai tiek piegādāti, un tas tiks arī turpināts," teica speciālists.

Maklakova ieskatā pavasarī, kas nes labu laiku pārvietošanai ar smago tehniku, noteikti varēs sagaidīt ofensīvas. "Ukraina nepārprotami mēģinās to darīt, visticamāk, tuvākā mēneša laikā," pieļāva eksperts.

Viņa ieskatā, Krievijas primārais uzdevums ir ieņemt Doņecku un Luhansku, kas ir divi Krievijai svarīgi virzieni. Tikmēr Ukraina varētu uzbrukt Krimas virzienā, jo tās nošķelšana un piegādes līniju sadalīšana ir būtiska, prognozēja Maklakovs, kurš uzskata, ka Krievijai ziemas operācijas, kas gan bijušas visai neveiksmīgas, prasījušas ļoti lielus resursus.

Notiks seminārs par ilgtspējīga iepakojuma dizainu un pārstrādi

13.aprīlī Jelgavā, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē (LBTU, iepriekš - LLU), no plkst.10:00 līdz plkst.14:00 notiks seminārs "Ilgtspējīgs iepakojums: no dizaina līdz pārstrādei". Seminārs, ko organizē Latvijas Zaļais punkts sadarbībā ar L...

Balcers gūst vārtus, tomēr viņa komanda zaudē pēcspēles metienu sērijā (+VIDEO)

Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers svētdien guva vārtus Amerikas Hokeja līgas (AHL) mačā, taču neglāba Sirakjūsas "Crunch" komandu no zaudējuma.

"Crunch" viesos ar 4:5 (1:2, 3:2, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā zaudēja Jūtikas "Comets" komandai....

Sprindžuks: Situācija Ogrē ir dīvaina un kaut kas nav īsti kārtībā

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS) pašlaik nesaskata pamatu iejaukties ar Ogres muzeja darbību saistītā konflikta risināšanā un atstādināt no amata Ogres novada domes priekšsēdētāju Egilu Helmani (NA).

Ministrs šo...



Komentāri