lv
IwA3yB8WJ5sIV5WuD9o7B77mkaAUObnVpoYK1BEb
1494426

Lai kliedētu bažas par savu izglītību, Kariņš studēs Latvijas Universitātē

Lai kliedētu bažas par savu izglītību, Kariņš studēs Latvijas Universitātē

Kaut gan Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš oficiāli skaitās beidzis Pensilvānijas universitāti ASV lingvistikas speciālitatē, sabiedrībā par viņa izglītību vairākkārt izskanējušas šaubas, tāpēc premjers ļaunajām runām nolēmis likt punktu, iegūstot izglītību arī Latvijā.

"Ja godīgi, tracina ik pa laikam dzirdēt runas, ka es esot beidzis tikai palīgskolu un tamlīdzīgas runas. Bet ko es daudz varu pierādīt, ja neesmu studējis Latvijā. Tāpēc esmu izlēmis šogad sākt studijas Latvijas Universitātē," piektdien īpaši sasauktā preses konferencē paziņoja Kariņš.

Premjers nolēmis izvēlēties Ģeogrāfijas studiju programmu.

"Man kā premjeram, valsts vadītājam, ir svarīgi zināt, kur atrodas citas valstis, uz kurām bieži jādodas komandējumos un citādos braucienos," savu izvēli pamato Kariņš. "Tāpat nav noslēpums pēdējā laika seismiskās aktivitātes, nopietnas zemestrīces dažādos pasaules reģionos, to visu jāprot prognozēt, pirms kaut kur doties. Un, protams, svarīgs ir arī Eiropas Zaļais kurss un klimata mērķu sasniegšana, jo mēs visi zinām, kādas naudas tur tagad grozās."

Lai iegūtu bakalaura grādu, Kariņam būs jāstudē 3 gadi, bet mācību maksa būs 2400 eiro gadā.

"Mana premjera alga pašlaik ir 7600 eiro mēnesī, un kāps jau vēl, tā kā visu studiju maksu varēšu nosegt pat ar nepilnu vienu mēnešalgu," secina Kariņš.

Vaicāts, kā izdosies studijas apvienot ar Ministru prezidenta pienākumu pildīšanu, Kariņš ir optimistisks.

"Draugi, būs labi! Lekcijas jau var kādreiz arī nobastot," viņš spriež. "Bet premjeram Latvijā ikdienā jau darba nemaz nav tik daudz, īpaši kopš mūsu valdība veiksmīgi uzvarēja Covid-19 pandēmiju, tāpēc esmu nolēmis sevi tālāk pilnveidot."

Studijas Kariņš uzsākšot jau šodien.

VS.lv sveic savus lasītājus 1.aprīli.

Šokējoša labdarības akcija! Daugavā ar harpūnām varēs ķert Taizemes krokodilus

15.jūlijā no plkst. 10.00 līdz 22.00 Rīgā, Andrejostā notiks slēgts labdarības pasākums “Krokodili par veselu Latvijas tautu”, kurā varēs piedalīties tikai izredzētie jeb bagātie un ar harpūnām ķert no Taizemes atgādātus krokodilus. Visi ienākumi tiks ...

Girgensons palīdz Sabres gūt grūtu uzvaru papildlaikā (+VIDEO)

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons piektdien divreiz pielietoja spēka paņēmienu viņa pārstāvētās Bufalo "Sabres" vienības uzvarā pagarinājumā Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā savā laukumā.

Bufalo "Sabres" mājās pārspēja Ņujorkas "Rangers" ar 3:2 (1:...

ASV mediji ziņo - Tramps stāsies tiesas priekšā

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps otrdien, kā sagaidāms, Ņujorkā Manhetenā stāsies tiesas priekšā, kur viņam tiks izvirzītas apsūdzības saistībā "klusēšanas naudas" maksāšanu pornoaktrisei Stormijai Danielsai.

Atbilstoši ASV mediju informācijai tas...



Komentāri