lv
NO23S1IhDD4xueCWf0LprFrbviinJSSg2XUsHaKa
1493029

Latvija izvērtē dažādas sadarbības iespējas ar Āfrikas valsti Ugandu

Latvija izvērtē dažādas sadarbības iespējas ar Āfrikas valsti Ugandu

Latvija un Uganda izvērtē sadarbības iespējas mežsaimniecībā, profesionālajā izglītībā un digitalizācijā, ziņo Ārlietu ministrija (ĀM).

30. un 31. martā notika Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieka–politiskā direktora Andžeja Viļumsona vizīte Kampalā, Ugandā. Tās laikā norisinājās Latvijas un Ugandas Ārlietu ministriju politiskās konsultācijas, kā arī notika virkne tikšanos.

Konsultācijās Viļumsons un Ugandas Ārlietu ministrijas Reģionālās un ekonomiskās sadarbības jautājumu ģenerāldirektors Elijs K. Kafīro pārrunāja iespējas attīstīt sadarbību mežsaimniecībā, profesionālajā izglītībā, informācijas un komunikāciju tehnoloģiju jomā un digitalizācijā, tūrismā un pārtikas pārstrādē. Tika apspriesti aktuālie globālie izaicinājumi, kuru risināšanai būtu noderīga ciešāka Latvijas un Ugandas sadarbība starptautiskajās organizācijās. Diskusijas laikā arī tika pārrunāti jautājumi, kas skar pilsoniskās sabiedrības attīstību.

Viļumsons vērsa uzmanību uz Krievijas agresijas Ukrainā radīto apdraudējumu starptautiskajai kārtībai un iebrukuma sekām visā pasaulē, tostarp Āfrikas kontinentā.

Sarunu partneri vienojās sagatavot saprašanās memorandu par politisko konsultāciju mehānisma izveidi, lai nākotnē uzturētu regulāru dialogu.

Vizītes laikā Viļumsons tikās arī ar Ugandas Ārlietu ministrijas pastāvīgo sekretāru un valsts ministru reģionālās sadarbības jautājumos, kā arī ES delegācijas Ugandā vadību un ANO organizāciju pārstāvjiem.

Eksperti: Lai elektroierīces būtu veselībai drošas, tās jālieto pareizi
Bažām, ka elektronisko ierīču radītais elektromagnētiskais lauks sasniegtu cilvēka veselībai kaitīgas robežas, liela pamata nav, jo pētnieki un ražotāji regulāri to pārbauda, tomēr ir jāatceras, ka ierīces, lai tās būtu drošas, ir jālieto pareizi un tā...
Šomēnes kino rādīs igauņu multfilmu «Kaka, pavasaris un draugi» (+VIDEO)

Latvijas kinoteātros no 14.aprīļa būs skatāma animācijas filma "Kaka, pavasaris un draugi", informēja filmas veidotāju pārstāve Alise Podniece.

Iedzīvināto stāstu autors ir Latvijā iecienītais un pasaulē atzītais igauņu rakstnieks Andruss Kivirehks. Pil...

Latviešu tiesneši izpelnījušies dalību sieviešu Eirolīgas izšķirošajās spēlēs

Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) nosaukto tiesnešu skaitā darbam sieviešu Eirolīgas finālturnīrā ir arī divi Latvijas pārstāvji Andris Aunkrogers un Gatis Saliņš, piektdien ziņo LBS.

Abiem tiesnešiem jau ir sieviešu Eirolīgas izšķirošo spēļu...



Komentāri