lv
Aw4L9evZDJyE8EjPCIcTG8JgWIvukdDqLD31ytTB
1485927

Rīgas maratonā pulcēsies ap 30 tūkstošiem dalībnieku no vairāk nekā 70 valstīm

Rīgas maratonā pulcēsies ap 30 tūkstošiem dalībnieku no vairāk nekā 70 valstīm

"Rimi Rīgas maratonā" šogad varētu pulcēties ap 30 000 dalībnieku no vismaz 70 pasaules valstīm, cer sacensību organizētāji.

Kā šodien preses konferencē stāstīja pasākuma organizētāji, Rīgas maratonā 6.maijā un 7.maijā organizatori pēc pandēmijas uz starta līnijas cer sastapt rekordlielu dalībnieku skaitu. Tiek lēsts, ka maratona nedēļas nogalē no ārvalstīm Rīgā ieradīsies vismaz 6 000 viesu.

Organizatoru prognozes liecina, ka vislielāko dalībnieku izaugsmi piedzīvos jūdzes distance, kas 6.maijā varētu pulcēt teju 3000 dalībnieku. Olimpiskajā bērnu dienā, kas 6.maijā norisināsies pie Brīvības pieminekļa, organizatori fiksējuši dalībnieku limitu - 8000 dalībnieku.

7.maijā viskuplāk pārstāvētas būs 10 un 5 kilometru distances, katrā gaidot attiecīgi 5000 un 8000 skrējēju, savukārt garākajās - pusmaratona un maratona - distancēs tiek gaidīts attiecīgi ap 4000 un 1500 dalībniekiem.

Savukārt "Rimi" komandu kausā sacentīsies ap 500 Latvijas uzņēmumu komandu. Komandas sacentīsies trīs kategorijās - no 15 līdz 29 dalībniekiem, no 30 līdz 49 dalībniekiem un virs 50 dalībniekiem. Komandu konkurencē uzvarētāji tiks noteikti pēc dalībnieku individuālajiem rezultātiem vecuma grupās.

Visu distanču finišētāji saņems grafiķa Pauļa Liepas dizainētās medaļas. "Sviedru pile kā medaļas centrālais tēls ir veltījums skrējēju neatlaidībai, izturībai un trasē izlietajiem sviedriem," skaidroja medaļas dizaina autors.

Svinot tautas sporta atveseļošanos no pandēmijas, organizatori aicina dalībniekus uz startu pasākumā ierasties asprātīgos, košos, radošos un neierastos svētku tērpos.

Ogres muzeja direktore tomēr paliks amatā

Ogres Vēstures un mākslas muzeja direktore Evija Smiltniece tomēr nolēmusi neatstāt amatu, vēsta Latvijas Televīzija.

Aprunājoties ar kolēģiem, Smiltniece nolēmusi darbu muzejā nepamest, kā vienu no iemesliem norādot sākto procesu muzeju reorganizācijas...

Fantastiskā Jurjāne iemet uzvaras grozu Turcijā (+VIDEO)

Latvijas basketboliste Aija Jurjāne ceturtdien Turcijas līgas regulārā čempionāta pēdējā spēlē izcēlās ar "double-double" un uzvaras grozu, sekmējot viņas un Ievas Pulveres pārstāvētās Stambulas "Galatasaray" komandas panākumu.

Stambulas basketbolistes ...

Mogo/LSPA uzvar un izlīdzina rezultātu OHL finālsērijā

"Mogo"/LSPA ceturtdien "Optibet" Hokeja līgas (OHL) finālsērijā līdz četrām uzvarām panāca 1-1 pret "Zemgale"/LLU vienību.

"Mogo"/LSPA iepriekšējās sezonas čempioni "Zemgale"/LLU savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 3:1 (0:0, 1:1, 2:0).

Pirmajā periodā vā...



Komentāri