lv
O8r36l1EQrKkmNLujBM9y3mYBW8sRO3bPiCdtbpU
1484026

Faktu pārbaude: NATO gaisa uzlidojumos Belgradai 1999. gadā negāja bojā 4000 civiliedzīvotāju

Faktu pārbaude: NATO gaisa uzlidojumos Belgradai 1999. gadā negāja bojā 4000 civiliedzīvotāju
Pagājušās nedēļas nogalē apritēja 24 gadi kopš NATO sāka bombardēt tagadējās Serbijas galvaspilsētu Belgradu. Uzlidojumi ilga no 1999. gada 24. marta līdz 1999. gada 10. jūnijam. Tas noslēdza gandrīz pusotru gadu ilgo Kosovas karu, kurā Dienvidslāvijas karaspēks cīnījās pret Kosovas albāņu partizāniem. Par to, vai mērķis šajā gadījumā attaisnoja līdzekļus, viedokļi ir pretrunīgi. Šis NATO solis radījis telpu arī mūsdienu dezinformatoriem. Marta beigās kādā no Latvijas "Telegram" grupām tika publicēts ieraksts, ka bombardēšanā bojā gāja 4000 civiliedzīvotāju. Portāls "Delfi" secina, ka tā nav taisnība.
Rīgā sagruvusi piecstāvu ēka - zem konstrukcijas vismaz trīs auto (+GALERIJA)

Rīgas centrā ceturtdien būvlaukumā sagruvusi neapdzīvota piecstāvu ēka, un zem konstrukcijām atrodas vismaz trīs vieglās automašīnas, taču informācija par cietušajiem nav, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Plkst.14.15 VUGD saņ...

LU vadīs Eiropas mēroga projektu kuņģa vēža skrīninga attīstīšanai

Latvijas Universitātes Klīniskās un profilaktiskās medicīnas institūts (LU KPMI) uzsācis jauna Eiropas mēroga projekta vadību, informēja LU KPMI sabiedrisko attiecību speciāliste Amanda Boka.

Paredzēts, ka Latvijas zinātnieku vadībā vairāk nekā 20 part...

Vai SOK izdosies ielaist Krievijas sportistus Parīzē 'pa sētas durvīm'?
Cik liela ir Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) izdabāšana Krievijas interesēm, un ko Latvija un citas valstis var darīt, lai tai pretotos? Kad būs skaidrība par to, vai veiksmīgi ir SOK centieni "pa sētas durvīm" ielaist agresorvalsts sportistu...


Komentāri