lv
OkDuSgxSystdi69SVeviceZDjLNu2pXhPm2WS47z
1483326

Sēklis Lielupes grīvā kļūst platāks, bet dziļums - jau zem viena metra

Sēklis Lielupes grīvā kļūst platāks, bet dziļums - jau zem viena metra

Sēklis Lielupes grīvā kļūst platāks un seklāks, informēja Latvijas Jūras administrācijas (LJA) pārstāvji.

LJA Hidrogrāfijas dienesta pārstāvji no 20. līdz 23.martam veica dziļumu mērījumus Lielupes grīvas akvatorijā. Mērījumi veikti ar hidrogrāfijas kuteriem "Sonārs" un "Bleser", izmantojot gan vienstara, gan daudzstaru eholotes.

Pēc iegūto datu apstrādes, hidrogrāfi konstatēja, ka sēklis, kas atrodas jūrā netālu no upes grīvas un aizšķērso peldlīdzekļiem ceļu iekļūšanai Lielupē un izkļūšanai no upes jūrā, gada laikā kļuvis platāks un nesasniedz pat viena metra dziļumu.

LJA Hidrogrāfijas dienesta vecākais hidrogrāfs Jānis Legzdiņš informē, ka pagājušajā gadā sēkļa platums vietā, kur nav dziļāks par diviem metriem, bija ap 200 metru, bet šogad platums sasniedzis jau 250 metrus ar minimālo dziļumu 0,8 metri.

Otrs sēklis atrodas upes ietekas kreisajā krastā. To vēl pagaidām iespējams apbraukt gar pašu krastu. Arī pati upes ieteka pamazām pārvietojas virzienā no Jūrmalas uz Rīgu, piebilst Legzdiņš.

Ārpolitikas eksperts: Krievijas paziņojums par kodolieroču izvietošanu Baltkrievijā ir spļāviens sejā Ķīnai
Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka Krievija grasās kaimiņvalsts Baltkrievijas teritorijā izvietot taktiskos kodolieročus. Ņemot vērā, ka Ķīnas retorika skaidri ir pret kodolieročiem un kodoldraudiem, šī rīcība liecina, ka sarunas Maska...
Timma gūst 3 punktus Puertoriko čempionātā, komandai turpinot zaudējumu sēriju

Latvijas basketbolists Jānis Timma trešdien guva trīs punktus viņa pārstāvētās Umakao "Grises" komandas zaudējumā Puertoriko čempionāta (BSL) spēlē.

"Grises" mājās ar rezultātu 78:90 atzina Sanhermanas "Atleticos" pārākumu, zaudējot arī sezonas ceturtaj...

Atceļ steidzamību grozījumiem par sabiedrisko mediju apvienošanu

Saeima šodien nolēma noņemt steidzamību grozījumiem Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumā, kas paredz sabiedrisko mediju apvienošanu.

Iepriekš arī koalīcija vienojusies minētajiem grozījumiem noņemt steidzamību.

Līdz ar ...



Komentāri