lv
opagneADoiMBCQyOjESLqoJCBbkjCkqKEVlSLuBz
1478049

Eksperte: Medijpratības veicināšanai sabiedrībā svarīga ir horizontālā sadarbība

Eksperte: Medijpratības veicināšanai sabiedrībā svarīga ir horizontālā sadarbība

Medijpratības veicināšanai sabiedrībā svarīga ir horizontālā, nevis vertikālā sadarbība starp visām iesaistītajām pusēm, trešdien Latvijas medijpratības platformas atklāšanas pasākuma diskusijas sadaļā sacīja Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas eksperte Agnese Berga.

Viņa stāstīja, ka patlaban Latvijas mediju politikas pamatnostādnes ir izstrādes stadijā, kur pirmā projekta versija ir fināla etapā un tuvākajā laikā tiks izsūtīta visām iesaistītajām pusēm.

Berga norādīja, ka šajā dokumentā viens no virzieniem būs sabiedrības medijpratības veicināšana, taču jāņem vērā, ka politikas pamatnostādnēs medijpratība tiks skatīta vispārīgāk, nekā tas tiktu darīts, piemēram, stratēģiskā plānošanas dokumentā. Cita starpā Latvijas mediju politikas pamatnostādnēs medijpratības kontekstā izvirzīts uzdevums izprast esošo situāciju, lai noteiktu turpmākos darbības virzienus.

"Ir svarīgi veidot stratēģiju pierādījumos un faktos, balstoties uz pētījumiem, nevis tikai uz pieņēmumiem," uzsvēra Berga.

Taujāta par to, kas uzņemsies vadību medijpratības stratēģisko jautājumu risināšanā, Berga uzskaitīja, ka patlaban dokumentos iezīmēta Izglītības ministrija, Valsts kanceleja un Kultūras ministrija, tomēr sabiedrības izpratnes veicināšanā būtiska ir visu iesaistīto pušu līdzdarbība.

"Es teiktu, ka tā ir visu iesaistīto pušu sadarbība, jo dokuments neatrisinās visas problēmas, tas ir tikai palīgs, lai saprastu, kāds ir mūsu kopējais mērķis," komentēja eksperte.

Latvijas medijpratības platformu, sadarbojoties vairāk nekā 30 iesaistītajām pusēm, izveidojusi Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP). Platformas atklāšana notika trešdien.

Platformas mērķis ir radīt ilgtspējīgu vietni Latvijā, kas kalpo par zināšanu krātuvi un informācijas datubāzi, kā arī saziņas platformu medijpratības jomā, tajā regulāri izvietojot aktuālo informāciju un materiālus, kas ir saistīti ar medijpratības sekmēšanu Latvijā. Datubāze ir izveidota sadarbībā ar plašu iesaistīto pušu loku, tajā skaitā valsts iestādēm, nevalstiskajām organizācijām, akadēmiskajām institūcijām un ekspertiem.

Datubāze ikvienam iedzīvotājam ir pieejama tīmekļvietnē "datubaze.neplp.lv".

Pludmales volejbols karstas vasaras gaidās: Latvijas čempionāts risināsies četros posmos
Latvijas čempionātā pludmales volejbolā sieviešu un vīriešu dueti vasarā cīnīsies četros posmos Ventspilī, Saulkrastos, Liepājā un Jūrmalā, trešdien informēja organizatori.
VARAM rīt Ķegumā rīko sanāksmi par plūdu riskiem

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sadarbībā ar akciju sabiedrību "Latvenergo" rīt, 30.martā, Ķegumā rīko sanāksmi par aktuālo situāciju plūdu risku pārvaldībā un sistēmas darbības pilnveidē, vērtējot arī plūdu katastrofas d...

36. Rīgas modes nedēļa šogad notiks no 18.-21.aprīlim

No 18. līdz 21.aprīlim galvaspilsētā norisināsies Rīgas modes nedēļa. Latvijas modes nozares galvenā notikuma pasākumi apvieno vairākus formātus vienlaikus: modes skates uz "Hanzas perona" podija un jaunā vietā - "Zunda Towers", prezentācijas, semināri...



Komentāri