lv
XolHYsOK91ETjPUsT9NbVSIbeMcPiBEelY1ceNSy
1474175

Pakomātus aprīkos ar saules paneļiem

Pakomātus aprīkos ar saules paneļiem

Sūtījumu piegādes uzņēmums SIA "Omniva" sadarbībā ar Latvijas tehnoloģiju uzņēmumu SIA "Tet" aprīkos pakomātus ar saules paneļiem, pavēstīja uzņēmuma pārstāvji.

Tostarp otrdien Kauguros, Jūrmalā, atklāts pirmais uzņēmuma pakomāts, kura darbību nodrošinās uz tā uzstādīto saules paneļu saražotā elektrība.

Plānots, ka pēc testa perioda "Omniva" ar "Tet" saules paneļiem aprīkos vēl vismaz 100 pakomātu.

Pēc uzņēmuma aplēsēm, gada laikā saules paneļi saražotu gandrīz 90% no pakomātam nepieciešamās enerģijas, bet saulainākajos mēnešos saules paneļu produktivitāte pret iekārtas elektrības patēriņu sasniegtu 150%.

"Omniva" vadītāja Latvijā Beāte Krauze-Čebotare norāda, ka uzņēmuma stratēģija paredz pakāpenisku pāreju uz ilgtspējīgām tehnoloģijām jomās, kuras tas ir iespējams. "Pāreja uz saules radīto enerģiju vidējā termiņā ne tikai samazinās izmaksu pozīcijas, bet arī būs vēl viens solis "Omniva" ceļā uz oglekļa dioksīda neitralitāti," viņa atzīmē.

«VEF Rīga» basketbolisti pirmie iekļūst Latvijas-Igaunijas līgas finālčetriniekā
Pašreizējie čempioni "VEF Rīga" otrdien viesos ar 94:89 uzveica Raplas "Avis Utilitas" basketbolistus un pirmie iekļuva Latvijas–Igaunijas līgas finālčetriniekā, liecina rīkotāju informācija.
Latvija cenšas paātrināt HIMARS un pretkuģu raķešu sistēmu piegādi

Latvijas Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Garisons ir devies darba vizītē uz ASV, kur cita starpā cenšas paātrināt HIMARS un pretkuģu raķešu sistēmu piegādi.

Kā informēja AM Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļa, vak...

Ekspolitiķes Brokas lietu turpinās iztiesāt aprīļa sākumā
Bijušās politiķes, tieslietu ministres un Latvijas Biatlona federācijas vadītājas Baibas Brokas lietu par iespējamu kukuļņemšanu Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā plāno turpināt skatīt 4. aprīlī pulksten 14, noskaidroja tiesā.


Komentāri