lv
Qy76tK6ExOfBzyeJP8ibVcx0X5ZBl7Zy4yw8dLQk
1468347

Latvija pievienojas iepirkumam par kopīgu munīcijas iegādi Ukrainai

Latvija pievienojas iepirkumam par kopīgu munīcijas iegādi Ukrainai

Aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA) pirmdien parakstījusi līgumu par Latvijas pievienošanos Eiropas Aizsardzības aģentūras plānotajam iepirkumam par kopīgu Norvēģijas un ES dalībvalstu munīcijas iegādi Ukrainai, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Munīcijas kopīgo iepirkumu plānots veikt Eiropas Aizsardzības aģentūras projektā.

Tādējādi tiks nodrošināts stabils pamats ES dalībvalstu nodomam kopīgi iepirkt Ukrainai steidzami nepieciešamo 155 milimetru artilērijas munīciju.

Eiropas Aizsardzības aģentūra ir apņēmusies apkopot, koordinēt un vienoties par līgumiem ar Eiropas aizsardzības nozari, lai sekmētu ātrāku Ukrainai nepieciešamās munīcijas iepirkšanu.

"Latvijas pievienošanās šim kopīgajam iepirkumam ir skaidrs vēstījums - Latvija turpinās sniegt atbalstu Ukrainai visos mums iespējamos veidos. Vienlaikus esmu pārliecināta, ka šī iniciatīva sekmēs kritisku militārās industrijas ražošanas jaudu pieaugumu un veicinās nozares ilgtermiņa attīstību Eiropā," norādījusi Mūrniece.

RTU lektors sola universitāti veidot par starptautiski nozīmīgu inovāciju centru

Jaunais Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektors Tālis Juhna, kurš šodien sāka pildīt amata pienākumus, sola universitāti veidot par starptautiski nozīmīgu zināšanu un inovāciju centru, informēja RTU.

Jaunā rektora darbs būs balstīts RTU stratēģiskaj...

Ostapenko zaudē cīņā par Maiami tenisa turnīra ceturtdaļfinālu
Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko pirmdien ASV zaudēja Maiami turnīra astotdaļfinālā un netika nākamajā kārtā, liecina Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) informācija.
«Pārtrauciet karu un sportisti varēs atgriezties starptautiskajā sportā»

Krievija un Baltkrievija var panākt savu sportistu atgriešanos starptautiskajā sporta sabiedrībā, pārtraucot pret Ukrainu sākto karu, kuru izraisījusi Krievija ar Baltkrievijas atbalstu, šāda nostāja pausta Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas un Ukr...



Komentāri