lv
2sYgQqVNY4YrEj8r91XEsGrpcE2OhLLDqvoLmb5F
146646

Pēc Hersonas pamešanas Krievija apgabalam izraudzījusies jaunu galvaspilsētu

Pēc Hersonas pamešanas Krievija apgabalam izraudzījusies jaunu galvaspilsētu

Hersonas apgabala krievu okupantu struktūras pavēstījušas, ka uz laiku pārceļ reģiona galvaspilsētu no Hersonas uz Heņičesku, vēsta Krievijas mediji, atsaucoties uz okupantu marionetēm Krievijas sagrābtajā Ukrainas dienvidu reģionā.

"Šodien Hersonas apgabala pagaidu administratīvā galvaspilsēta ir Heņičeska. Tur sakoncentrēti visi galvenie varas orgāni," sacījis okupantu administrācijas preses sekretārs Aleksandrs Fomins.

Heņičeska ir kūrorts un ostas pilsēta. Tā atrodas reģiona dienvidos Azovas jūras krastā pie Arabata strēles

Krievi ieņēma Heņičesku 24.februārī, bet martā ukraiņi tur sarīkoja mītiņu ar plakātiem pret Krievijas agresiju. Pilsētas mērs Oleksandrs Tulupovs 12.martā paziņoja par atkāpšanos no amata. Pēc tam okupanti paziņoja, ka pilsētas vadītāja amatā tiek iecelts Genādijs Sivaks no okupētās Krimas.

Kas notiek ar degvielas cenām? Tendences Baltijas valstīs (+INFOGRAFIKA)

Pagājušajā darba nedēļā Baltijas valstu galvaspilsētās degvielas cenas praktiski nemainījās. Izņēmums bija dīzeļdegviela Rīgā un 95.markas benzīns Viļņā, kam cenas samazinājās, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.

Darba nedēļas nogalē dārgākais benzīn...

Vairākās novērojumu stacijās labots novembra pirmās dekādes siltuma rekords
Piektdienas vakarā un naktī uz sestdienu visā valstī gaiss sasila līdz +11..+14 grādiem, pārspējot daudzus siltuma rekordus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.
Iekšējā pasaule satiek ārējo. Klausāmies jaunāko pašmāju mūziku
Novembra pirmās nedēļas Latvijas populārajā mūzikā atnesa jaunu, žanriski daudzveidīgu albumu ražu. Piedāvājam iepazīties ar astoņiem jauniem albumiem, kā arī novembra singlu izlasi.


Komentāri