lv
vI0JUWmeqojiCSsoVlXK1UVAGtZ8Ziq1qqmOmDZM
1445240

Aicina vērtēt iespējamu Latvijas uzņēmuma ziedojumu Krievijas armijai

Aicina vērtēt iespējamu Latvijas uzņēmuma ziedojumu Krievijas armijai

Saeimas deputāts Artūrs Butāns (NA) vērsies Valsts drošības dienestā, aicinot izvērtēt Ventspilī esošās rūpnīcas “Pobeda” un uzņēmuma amatpersonu un patieso labuma guvēju rīcību un iespējamos pārkāpumus, informē Nacionālā apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” pārstāve Laima Melkina.

Publiskajā telpā pieejamā informācija liecina, ka uzņēmums ziedojis preces Krievijas armijai, kas karo Ukrainā. Izskanējušas baumas, ka ziedotas 15 tonnas produktu. Savukārt uzņēmuma līdzīpašniece Olga Muravjova no Jegorjevskas “Kaujas brālības” saņēmusi balvu par sniegto palīdzību Krievijas karavīriem Ukrainā.

“Ja Latvijas teritorijā esošs uzņēmums palīdz Krievijas armijai, kas veic karadarbību Ukrainā, tad šādam uzņēmumam nav vietas mūsu tautsaimniecībā, un tā amatpersonas ir nekavējoties jāsauc pie atbildības,” norāda Saeimas deputāts Artūrs Butāns.

Deputāts vērš uzmanību uz faktu, ka ražotnē “Pobeda” viesojas skolēnu grupas, tādēļ aicina Valsts drošības dienestu pārliecināties, vai tajās netiek sniegta informācija vai kādi dāvinājumi, kas ir pretrunā ar Latvijas Republikas oficiālo nostāju. Tāpat A. Butāns aicina izvērtēt, vai šādas ražotnes atrašanās Ventspils Brīvostas teritorijā, kas ir stratēģiski svarīga valsts infrastruktūra, nerada riskus valsts drošībai.

Rīgas Zoodārzā apmeklētāji varēs izgatavot būrīšus putniem un meža susuriem

1. un 2.aprīlī no plkst.12.00 līdz plkst.16.00 katrs interesents Rīgas Zoodārzā no zoodārza darbinieku sagatavotajiem materiāliem varēs izgatavot putnu būrīti, informēja Zoodārza pārstāve Elīza Lindāne.

"Dzeņa darbnīcā" būrīšus gatavos mazajiem dobumper...

Rītdien laikapstākļi īpaši nemainīsies - lietus un maz saules

Tuvākajā diennaktī laika apstākļi Latvijā īpaši nemainīsies, vienīgi vairāk līs un būs mazāka iespēja starp mākoņiem ieraudzīt sauli, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Naktī uz piektdienu laiks būs mākoņains, vietām a...

VDD lūdz apsūdzēt personu par naida kurināšanu starp latviešiem un ukraiņiem

Valsts drošības dienests (VDD) rosinājis prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret sociālā tīkla "Facebook" tematiskās grupas "Kriminālā Latvija" krievu valodā izveidotāju un administratoru Juriju Mihailovu par naida provocēšanu pret latviešiem un ukraiņi...



Komentāri