lv
4my0zwINrARrwv9w7TzMtfMWfyodU29JpOMFWAoD
1434383

Ja rītdien militārā krīze...

Ja rītdien militārā krīze...

Pašvaldībām stāstīs par to, kā rīkoties X stunda.

22. martā aizsardzības ministre Ināra Mūrniece piedalīsies visaptverošās valsts aizsardzības seminārā pašvaldībām, kurā īpaši tiks uzsvērta pašvaldību loma valsts aizsardzībā un militāras krīzes gadījumos.

“Latvijas pašvaldībām ir liela nozīme un potenciāls valsts aizsardzības spēju stiprināšanā, jo visaptverošas valsts aizsardzības sistēma paredz atbildības sadalījumu par to, kas jādara militāras krīzes laikā, īpaši tās pirmajās dienās. Ir būtiski, lai katra Latvijas pašvaldība attīstītu savas spējas risināt bruņota konflikta radītos izaicinājumus,” uzsver aizsardzības ministre.

Šī semināra laikā pašvaldībām būs iespēja iegūt padziļinātu ieskatu un pārrunāt dažādus ar visaptverošo valsts aizsardzību saistītus jautājumus – gan par īpašiem tiesiskiem režīmiem valsts apdraudējuma pārvarēšanai, gan civilās aizsardzības plānošanu pašvaldībās, gan kritiskās infrastruktūras un darbības nepārtrauktības plānošanu. Semināra laikā plānots analizēt arī līdzšinējo praktisko pieredzi, kā arī apskatīt citus ar šo tēmu būtiskus aspektus.

Semināra par visaptverošo valsts aizsardzību mērķauditorija ir Latvijas pašvaldību vadītāji un atbildīgās personas par civilās aizsardzības plānošanu, kā arī Zemessardzes bataljonu komandieri un civilmilitārās sadarbības virsnieki.

Jānim Strēlniekam veikta traumētās kājas operācija

Latvijas basketbolistam Jānim Strēlniekam klīnikā Murnavā, Vācijā, veikta labās kājas Ahilleja cīpslas operācija, otrdien paziņoja viņa aģents Artūrs Kalnītis.

Pieredzējušais Latvijas izlses saspāles vadītājs Strēlnieks trešdien Starptautiskās Basketbol...

Bunkus slepkavības lietā apsūdzētais Uļmans paliek aiz restēm

Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā šodien nolēma paturēt apcietinājumā uzņēmēju Mihailu Uļmanu, kurš apsūdzēts maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā.

Šajā lietā divām personām celtas apsūdzības par uzkūdīšan...

Advokātu padome atstāj amatā krāpšanā apsūdzēto Zelmeni

Latvijas Zvērinātu advokātu padome (LZAP) gada sākumā lēma neatstādināt no profesionālo pienākumu pildīšanas krāpšanā lielā apmērā apsūdzēto advokātu Jāni Zelmeni, informē LZAP.

Padomē informē, ka šodienas padomes sēde tika pārcelta uz 22.martu plkst.16...



Komentāri