lv
UPbNckvDi6aptmYnADPIOQhfGx5nDkHZfttVpKmS
1428216

Indriksone ar Ukrainas pārstāvjiem pārrunās ekonomiskās sadarbības jautājumus

Indriksone ar Ukrainas pārstāvjiem pārrunās ekonomiskās sadarbības jautājumus

Ekonomikas ministre Ilze Indriksone (NA) ar Ukrainas valdības pārstāvjiem šonedēļ pārrunās ekonomiskās sadarbības jautājumus, pavēstīja Ekonomikas ministrijā.

Ministrijā informē, ka trešdien, 22.martā, un ceturtdien, 23.martā, Rīgā darba vizītē ieradīsies Ukrainas valdības pārstāvju un uzņēmēju delegācija Ukrainas Ministru kabineta ministra Oleha Nemčinova vadībā un vizītes laikā paredzētas vairāku formātu tikšanās ar ekonomikas ministri un Latvijas uzņēmējiem, lai pārrunātu Ukrainas atjaunošanas jautājumus, kā arī divpusējās ekonomiskās sadarbības stiprināšanas un paplašināšanas potenciālu.

Ukrainas valdības delegācija piedalīsies Latvijas un Ukrainas starpvaldību komisijas ekonomiskās, rūpnieciskās, zinātniskās un tehniskās sadarbības jautājumos sēdē, kā arī tiksies ar augsta līmeņa Latvijas amatpersonām un pārrunātu sadarbības jautājumus.

"Kopš pirmajām kara dienām Latvija ir nemainīgi solidāra ar Ukrainu un turpināsim sniegt visu nepieciešamo atbalstu Ukrainai, cik ilgi būs nepieciešams. Taču vienlaikus turpinām arī strādāt pie divpusējo ekonomisko attiecību uzturēšanas un attīstīšanas, kas šajā ģeopolitiskajā situācijā rada konkurētspējas priekšrocības Latvijas un Ukrainas uzņēmēju sadarbībai," pauž Indriksone.

Tāpat ministre atzīmē, ka šajā tikšanās reizē ar Ukrainas valdības pārstāvjiem plānots turpināt Varšavā sāktās sarunas par Latvijas uzņēmēju iesaisti Ukrainas, konkrēti Čerņihivas apgabala, atjaunošanas procesos. "Esam komunikācijā ar Ukrainas atbildīgajām ministrijām, lai sāktu mērķētu darbu pie rekonstrukcijas plāna," min Indriksone.

Ceturtdien, 23.martā, plānota Nemčinova un Indriksones divpusējā tikšanās. Tāpat šajā dienā Ukrainas valdības pārstāvju delegācija apmeklēs būvniecības izstādi "Māja I 2023" Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsala. Izstādē ministri piedalīsies Ukrainas uzņēmēju izstāžu stenda atklāšanā, kā arī apmeklēs Ekonomikas ministrijas un informatīvās kampaņas "Dzīvo siltāk" stendu, lai tiktos ar Latvijas būvniecības nozares uzņēmējiem un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem.

Tāpat 23.martā notiks Latvijas un Ukrainas starpvaldību komisijas sēde, kuras laikā plānots pārrunāt abu valstu ekonomiskās sadarbības paplašināšanas iespējas, piemēram, tādās jomās kā transports, digitālā transformācija, enerģētika, tīrās tehnoloģijas, kosmoss, izglītība un zinātne un citās. Tāpat plānots pārrunāt Latvijas atbalstu Ukrainas atjaunošanas darbos. Sēdes noslēgumā tiks parakstīts protokols un notiks preses konference, kurā piedalīsies Nemčinovs un Indriksone.

Paralēli 23.marta Latvijas un Ukrainas starpvaldību komisijas sanāksmei notiks arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras seminārs "Ukrainas infrastruktūras atjaunošanas iespējas un izaicinājumi". Semināra mērķis ir uzrunāt Latvijas uzņēmējus, kuri vēlas piedalīties Ukrainas atjaunošanas darbos. Šim mērķim Ukrainā tiek veidotas vairākas atbalsta programmas ar starptautiskā finansējuma piesaisti.

Plānots, ka Ukrainas pārstāvji seminārā informēs par nodokļu politiku, materiālu sertificēšanu, darba spēka ievešanu un citiem jautājumiem, kas būs aktuāli tiem uzņēmējiem, kuri vēlēsies piedalīties Ukrainas atjaunošanā. Galvenokārt uzsvars būs uz būvniecības nozarē strādājošajiem un dažādu materiālu vai aprīkojuma ražotājiem, kuri varētu sniegt ieguldījumu Ukrainas atjaunošanas darbos.

Seminārs 23.martā no plkst.13 norisināsies viesnīcā "Radisson Blu Hotel Latvija". Semināra tiešraidi varēs vērot Ekonomikas ministrijas un LIAA "Facebook" lapās.

Ekonomikas ministrijā norāda, ka trešdien, 22.martā, plānota arī Nemčinova tikšanās ar aizsardzības ministri Ināru Mūrnieci (NA). Tāpat šajā dienā plānota Nemčinova tikšanās ar satiksmes ministru Jāni Vitenbergu (NA) un klimata un enerģētikas ministru Raimondu Čudaru (JV), kā arī tikšanās ar enerģētikas un transporta nozares pārstāvjiem, lai pārrunātu divpusējās sadarbības paplašināšanas iespējas.

LM: Ētikas normu pārkāpumi bāriņtiesu darbā nav pieņemami

Labklājības ministrija (LM) piekrīt tiesībsarga paustajam, ka personiski aizskaroša attieksme no bāriņtiesu darbinieku puses ir nepieņemama, teikts ministrijas tiesībsargam adresētajā vēstulē.

Tiesībsargs bieži saņemot iedzīvotāju sūdzības par to, cik n...

Latvija ANO pasaules laimīgāko valstu indeksā pakāpusies uz 41. pozīciju
Somija sesto gadu pēc kārtas atzīta par laimīgāko valsti pasaulē, bet Latvija pakāpusies par vienu pozīciju uz 41. vietu, lai gan joprojām atpaliek no abām pārējām Baltijas valstīm, liecina jaunākais Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Pasaules laimes...
Latvijas policija sadarbojas ar ukraiņiem un aiztur telefonkrāpnieku grupu

Latvijas Valsts policijas Kibernoziegumu apkarošanas pārvalde sadarbībā ar Ukrainas tiesībsargājošajām iestādēm aizturējusi telefonkrāpnieku grupu, informēja Latvijas policija.

Sākotnēji Latvijas speciālisti apzināja un analizēja iegūto informāciju par ...



Komentāri