lv
PSQxHZN35lv0BSzabysORUVpIeY2EsLd6E9R2E3l
1425712

Rīgā notiks Lielās dienas saules sagaidīšanas rituāli

Rīgā notiks Lielās dienas saules sagaidīšanas rituāli

Šodien no plkst.6 rītā Rīgā folkloras kopu pavadībā notiks vairāki Lielās dienas sagaidīšanas rituāli, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Saules sagaidīšanas pasākumi notiks trīs vietās - Arkādijas parkā, Lucavsalā un pirmo gadu arī Zaķusalā.

Zaķusalas Austrumu galā, aiz Radio un televīzijas torņa, apmeklētājus gaidīs folkloras kopas "Grodi" un "Garataka", Lucavsalas atpūtas parkā - Jasjukeviču ģimene, savukārt Arkādijas parkā rituālu vadīs Latvijas Folkloras biedrība.

Bez Saules sagaidīšanas notiks arī tādas rituālās darbības kā putnu dzīšana, gavilēšana, šautru mešana, šūpoļu rotāšana, mutes mazgāšana un citas.

Šajā dienā saule uzlēks plkst.6.27.

Šogad Rīgā pilsētvides plakātos izvietoti attēli ar pirmajiem pavasara vēstnešiem - sniegpulkstenītēm, krokusiem un tulpēm. Iedzīvotājus gaida arī īpaši rotātas svētku norišu vietas - plakātos redzamie pavasara ziedi telpiskā veidolā uzplaukuši Bastejkalnā, Vērmanes dārzā un Līvu laukumā, bet šodien zālienu uzplaukšana ar ziedu vides objektiem turpināsies iepretim Mežaparka Lielās estrādes ēkas ieejai, kultūras pils "Ziemeļblāzma" zaļajā zonā un pie kultūras centriem "Imanta" un "Iļģuciems".

Šīs dekorācijas tiks eksponētas līdz 21.aprīlim.

Līdzīgi kā pērn, Doma laukumā izvietots vides objektu grupa "Saules dzirnas". Tāpat galvaspilsētā dažādās apkaimēs pie maģistrālo ielu krustojumiem izvietoti seši izgaismoti vides objekti "Saules birzis".

No šodienas līdz 21.aprīlim pavasaris tiks modināts arī Lucavsalā - tur kokus rotās 120 krāsaini putni, bet tālāk atpūtas zonā būs redzama vides objektu grupa "Mājup ziedos".

Pie Rīgas Kultūras un atpūtas centra "Imanta" būs apskatāma Lieldienām veltīta interaktīva mūzikas instrumentu instalācija.

Lieldienu laikā rīdzinieki aicināti ne tikai apmeklēt koncertus un Lieldienu pasākumus, bet arī izšūpoties. Šogad šūpoles 9.aprīlī un 10.aprīlī atradīsies septiņās vietās gan pilsētas centrā, gan apkaimēs - Lucavsalā, Doma laukumā, Līvu laukumā, kultūras pils "Ziemeļblāzma" parkā, pie Mežaparka Lielās estrādes ēkas, kā arī pie kultūras centriem "Imanta" un "Iļģuciems".

Izdzīvotāji. Vai piešķiram gana daudz naudas nabadzīgajiem iedzīvotājiem?
Bagātīgu našķu kalnu iepretim pieticīgam pamatēdienam atgādina Eiropas Savienības (ES) finansējuma izlietošanas mērķi, salīdzinot ar tēriņiem no valsts maka. Vai pie tā "pamieloties" tiek arī nabadzīgākā sabiedrības daļa, kas caur dažādu cilvēku sejām ...
Ušakova jaunajā lietā KNAB aizdomās tur arī Ameriku, Brandavu, Bemhenu, Jakrinu

Eiropas Parlamenta (EP) deputāta un bijušā Rīgas mēra Nila Ušakova (S) jaunajā lietā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizdomās tur arī EP deputātu un Rīgas bijušo vicemēru Andri Ameriku (GKR), Aleksandru Brandavu, Leonu Bemhenu un Emī...

Aizdomas par uzmākšanos skolā; situācijas risinājumi – neskaidri
Kādas vispārizglītojošas mācību iestādes skolniece vecākiem atklājusi, ka skolotājs viņai stundas laikā, iespējams, uzmācies. Lai izmeklētu notikušo, policija uzsākusi kriminālprocesu, bet skola kavējusies ar iespēju ļaut cietušajai neapmeklēt klātienē...


Komentāri