lv
C009PUi1abu8iXtJ8pYpYYwUukjC7b2jtP7r10bG
1409757

Latvijā nevēlamo personu saraksts papildināts! Izlasi, kurus Rinkēvičs iekļāvis

Latvijā nevēlamo personu saraksts papildināts! Izlasi, kurus Rinkēvičs iekļāvis

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs lēma Latvijas Republikai nevēlamo personu sarakstu papildināt ar 35 personām, kas atbalstījušas Krievijas īstenoto agresiju Ukrainā, ziņo Ārlietu ministrija.

Lēmums pieņemts atbilstoši Imigrācijas likuma 61. panta otrajai daļai un paredz noteikt liegumu šīm personām ieceļot Latvijā uz nenoteiktu laiku.

Latvija visstingrākajā veidā nosoda Krievijas neizprovocēto un neattaisnojamo karu Ukrainā, kas ilgst vairāk nekā gadu, un tajā Krievijas bruņoto spēku brutālās rīcības dēļ ik dienu dzīvību zaudē Ukrainas civiliedzīvotāji un bruņoto spēku karavīri. Atbalsts Kremļa režīma īstenotajām zvērībām nozīmē līdzatbildību par pastrādātajiem noziegumiem, tādēļ šādu personu ieceļošana Latvijā nav pieļaujama.

Valstij nevēlamo personu sarakstā iekļauts Jaroslavs Dronovs, Ruslans Ostaško, Jūlija Baranovskaja, Natālija Kačura, Kirils Kuzņevocs, Akims Gasanovs, Polina Agurejeva, Vladimirs Barinovs, Dmitrijs Doņeckijs, Denis Bočarovs, Vasīlijs Salženikins, Aleksandrs Noskovs, Aleksejs Iovčevs, Sergejs Kifaks, Valentīns Lezovs, Staņislavs Starovoitovs, Valērija Kudrjavceva, Nadežda Babkina, Aleksandrs Maršals, Vjačeslavs Manučarovs, Semjons Bagdasarovs, Rostislavs Išenko, Spiridons Kilinkarovs, Vladimirs Kornilovs, Rodions Miroškins, Gevorgs Mirzajans, Jevgeņijs Satanovskijs, Anna Šafrana, Mihails Šahnazarovs, Andrejs Sidorčuks, Aleksandrs Sosnovskijs, Sergejs Stankevičs, Staņislavs Jakovļevs, Jūlija Lozanova un Dmitrijs Evstafjevs.

Cik var lūgt? Vai aprīlī mediķi un pedagogi apvienosies un protestēs kopā?

Arī veselības nozares darbinieku profesionālās organizācijas un to biedri ir apņēmības pilni protestēt un pievienoties skolotāju protesta gājienam aprīlī, sacīja Latvijas Ārstu biedrības prezidente Ilze Aizsilniece.

Viņa norādīja, ka trūcīgais finansēju...

Šmits: Jāīsteno ES līmeņa atbalsta pasākumi piensaimniecības nozarē

20. martā zemkopības ministrs Didzis Šmits dosies uz ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksmi Briselē (Padome), kurā dalībvalstu ministri spriedīs par problēmām lauksaimniecībā un pārtikas ražošanā, kā arī par aktuāliem jautājum...

Arhīva foto un dienasgrāmatas fragmenti: Izcilajam dramaturgam Gunāram Priedem – 95
Piektdien, 17. martā, 95. dzimšanas diena aprit populārākajam padomju laika latviešu dramaturgam Gunāram Priedem. "Delfi" piedāvā aplūkot vairākas fotogrāfijas no Latvijas Nacionālā arhīva krājuma, kā arī ieskatīties Priedes biogrāfijā caur viņa paša d...


Komentāri