lv
6ERLyEsfg8XOAgw5yxS2dtB6RnnTncbW0sgEhglH
1403619

Brīdinājums šoferiem Kurzemē - vietām bieza migla un apledojuši ceļi

Brīdinājums šoferiem Kurzemē - vietām bieza migla un apledojuši ceļi

Ceturtdienas rītā ceļi Kurzemē vietām apledo, pavēstīja VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 20 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Cēsu, Dobeles, Tukuma, Kuldīgas un Talsu apkārtnē.

Saglabājas neseno nokrišņu un atkušņa laikā ieviestie masas ierobežojumi uz grants ceļiem pārsvarā Kurzemē un Zemgalē. Transportlīdzekļa masas ierobežojumi ieviesti 180 grants ceļu posmos.

Autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem, atgādina LVC.

Kurzemes centrālajā daļā redzamība miglā samazinājusies līdz 200-500 metriem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Debesis pārsvarā mākoņainas, dažviet tās skaidrojas, nav ievērojamu nokrišņu. Pūš lēns rietumu un dienvidu vējš.

Gaisa temperatūra piecos rītā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +2 grādiem Liepājā līdz -4,6 grādiem Madonā.

Daļā Vidzemes un Latgales saglabājas vairāk nekā desmit centimetrus bieza sniega kārta, dziļākais sniegs novērojumu stacijās ir 30 centimetri Priekuļos un 37 centimetri Dagdā.

Rīgā apmākušās debesis, pūš lēns dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra 0..-2 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdienas pēcpusdienā bija no +3,2 grādiem Alūksnē līdz +6,9 grādiem Rīgā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 15.martā bija +28 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -28 grādi Skandināvijas kalnos.

Šī diena vēsturē: Kaujās pie Veļikajas upes piedalās Latviešu leģions
Kaujas pie Veļikajas upes tagadējās Krievijas Federācijas Pleskavas apgabalā 1944. gadā no 16. līdz 18. martam bija vien neliela epizode Otrā pasaules kara Austrumu frontē. Latvijas vēsturei tās iezīmīgas tāpēc, ka tajās Vācijas pusē cīnījās vienības, ...
NHL Stenlija kauss viesojas Rīgā - pagaidām bez Latvijas hokejista trofejas ieguvēja lomā
Ar mērķi popularizēt Nacionālo hokeja līgu (NHL) un sportu kopumā Rīgā viesojas NHL galvenā trofeja Stenlija kauss, kas gan vēl ne reizi Latvijā nav nonācis kāda spēlētāja izcīnītas balvas statusā. Kausa glabātājs Fils Pričards ceturtdien Latvijas Tele...
Ārpolitikas pētnieks: Krievijas karš Ukrainā iedeva elpu ne tikai NATO, bet arī ES
Krievijas izvērstais karš pret Ukrainu iedeva elpu ne tikai NATO, bet arī Eiropas Savienībai (ES), intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja  Latvijas Ārpolitikas institūta direktors Kārlis Bukovskis.


Komentāri