lv
YCrgtVaoS0i52HQ6MiRKCao0m2vmNCfa19eJJBiB
1397824

Nacionālais kino centrs izdalīs 1,4 miljonu eiro jaunu filmu uzņemšanai

Nacionālais kino centrs izdalīs 1,4 miljonu eiro jaunu filmu uzņemšanai

Nacionālais Kino centrs (NKC) izsludina 2023.gada filmu ražošanas konkursu ar mērķi atbalstīt jaunu pilnmetrāžas spēlfilmu un visu garumu animācijas un dokumentālo filmu ražošanu, liecina informācija NKC tīmekļvietnē.

Konkursa finansējums ir 1 411 871 eiro apmērā, no kura spēlfilmu projektiem plānots piešķirt 643 925 eiro divām vai trīs filmām, septiņiem vai astoņiem dokumentālo filmu projektiem 488 294 eiro. Ar minēto summu varētu atbalstīt divas vai trīs īsmetrāžas, vai arī vienu vai divas īsmetrāžas un vienu pilnmetrāžas filmu. Ņemot vērā atbalstāmo filmu ražošanas plānus un finansējuma pieprasījumu, NKC ekspertu komisiju kompetencē ir noteikt citu atbalstāmo filmu skaitu.

Konkursā nevar iesniegt projektus, kuri ir saņēmuši NKC finansējumu filmas ražošanai vai pabeigšanai, starptautisku kopražojumu projektus, kuros Latvijas filmu producents ir mazākuma kopražotājs, projektus, kuri saņēmuši filmu ražošanas, izņemot projektu attīstību, finansējumu Valsts Kultūrkapitāla fondā un projektus, kuru ražošana ir jau uzsākta.

Konkursā neatbalsta pabeigtus projektus, televīzijas seriālu, izņemot animācijas filmu projektus, un raidījumu projektus, pasūtījuma filmu projektus un tādu filmu projektus, kas iecerētas kā cita darba sastāvdaļa, pornogrāfisku filmu projektus un tādu filmu projektus, kas nepamatoti atspoguļo vardarbību un satur cilvēka cieņu pazemojošu propagandu.

Projekti iesniedzami elektroniska dokumenta formā atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu, kas tiek nosūtīts uz NKC e-adresi "_DEFAULT@90000022100" vai, sūtot no portāla "Latvija.lv", adresāta logā izvēloties NKC. Projektu iesniegšanas termiņš ir līdz 17.aprīļa plkst.23.59.

Trešdien dažviet līs un snigs, bet citviet uzspīdēs saule
Trešdienas rīts būs mākoņains, bet dienas gaitā, sākot no jūras piekrastes, rietumu un centrālajos rajonos debesis skaidrosies un uzspīdēs saule, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.
Upēs strauji ceļas ūdens līmenis

Lietus un kūstošā sniega dēļ Latvijas upēs strauji kāpj ūdens līmenis, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Otrdien ūdens līmenis viskrasāk cēlies Kurzemes upēs, patlaban straujš ūdens līmeņa kāpums sākas arvien lielākā daļā...

Būs skatāma režisora Tokalova dokumentālā filma par Latvijas krievu ģimeni

Kinoteātrī "Splendid Palace" 18.martā plkst.16 demonstrēs režisora Staņislava Tokalova dokumentālo filmu "Viss būs labi", kas vēsta par Latvijas krievu ģimeni, informēja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Viņa norāda, ka, sekojot trīs dažād...



Komentāri