lv
Fxg7U6A9uYpFTHnF4wm1xGgxhz0R5erk2yYNW7go
1395010

Ieva Birka: Īstais brīdis domāt par krievvalodīgo iedzīvotāju piederību Latvijai

Ieva Birka: Īstais brīdis domāt par krievvalodīgo iedzīvotāju piederību Latvijai
Šajās nedēļās – gadu pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā – vairākas lietas mudināja mani domāt par krievvalodīgo iedzīvotāju piederību Baltijas valstīm, jo īpaši Latvijai. Sevišķi politologa Kārļa Daukšta komentārs par to, ka "Krievija Baltijas valstīm vienmēr paliks eksistenciāls drauds". Satversmes aizsardzības biroja direktora komentārs par to, ka Krievija reaģē uz Latvijā notiekošo, mēģinot to traktēt vai komentēt sev izdevīgā gaismā, par ko liecinot pierādījumi, arī liek aizdomāties. Pētnieka Mārča Baloža piezīme medijos, ka krīzes situācijā sabiedrības saliedētībai būs izšķiroša nozīme, mudina uz pārdomām par sabiedrības saliedētību Latvijā.
Alojā pēc sešiem gadiem slēdz bērnudārzu, kurā konstatēts veselībai bīstamais radons
Radiācijas drošības centra mērījumos Limbažu novada Alojas bērnudārzā "Auseklītis" jau pirms sešiem gadiem konstatēts veselībai bīstamais radons, kas var veicināt saslimšanu ar plaušu vēzi. Bērnudārzs slēgts vien šobrīd, savukārt ēku pašvaldība, vistic...
Advokātu Zelmeni apsūdz par krāpšanu lielā apmērā

Prokuratūra februāra beigās Rīgas pilsētas tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā apsūdzēts advokāts Jānis Zelmenis par to, ka personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās viņš izdarījis krāpšanu lielā apmērā.

Neminot apsūdzētā vārdu, prokuratūra paziņojumā...

Pretošanās kustības piemiņas dienā Brīvības laukumā notiks izstāde

Piektdien, 17.martā, plkst.17 Rīgā, Brīvības laukumā, atklās izstādi "Pretošanās. Nesamierināšanās. Atmoda. Nacionālā pretošanās kustība Latvijā 1940 - 1990", informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

17.marts kā Nacionālās pretošanās kustības piemi...



Komentāri