lv
KdJCVpnQgtB3UJN3cBHc3Xk0PvgX7cFRwFH9QTTe
1394169

Precizēts! No degošā sociālā aprūpes centra ēkas izglābti četri cilvēki

Precizēts! No degošā sociālā aprūpes centra ēkas izglābti četri cilvēki

Rīgā, Pārdaugavā, pirmdien no degošas sociālās aprūpes centra ēkas izglābti četri cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Plkst.14.49 VUGD saņēma izsaukumu uz Garozes ielu, kur sociālās aprūpes centra ēkā ceturtajā stāvā dega istaba 20 kvadrātmetru platībā.

No ēkas tika evakuēti 15 cilvēki, savukārt četrus cilvēkus ugunsdzēsēji izglāba.

Latvijas Samariešu apvienība skaidroja, ka minētajā ēkā atrodas gan sociālās aprūpes centrs "Pārdaugava", gan arī sociālā māja, kurā dzīvo trūcīgie un maznodrošinātie iedzīvotāji. Ugunsgrēks noticis tieši sociālās mājas daļā, kura "deg jau kādu sesto reizi". Samarieši uzsver, ka bažām nav pamata, un sociālās aprūpes centrā "Pārdaugavā", kas atrodas ēkas pirmajos stāvos, ugunsgrēks nav izcēlies.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 37 izsaukumus - astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Latvietis Ginesa rekordu grāmatā! Šmaukstelis labo jau otro rekordu šogad

Latvijas spēkavīrs Aivars Šmaukstelis īsā laika periodā šogad labojis divus Ginesa rekordus, informē Spēkavīru čempionu līga (SCL).

Februārī Itālijā Šmaukstelis laboja rekordu nēšu nešanā uz ātrumu, 500 kilogramus smagos nēšus nesot 20 metrus.

Savukārt ...

Šodien pats siltākais 14. marts vairākās vietās Latvijā

Otrdien līdz plkst.13 maksimālā gaisa temperatūra valstī bija +12,7 grādi Kolkā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Kolkā pārspēts 14.marta siltuma rekords, iepriekšējais bija +9 grādi 1972.gadā. Rekords pārspēts arī Pāvil...

Kolkā, Pāvilostā un Rucavā pārspēts 14. marta siltuma rekords
Otrdien līdz pulksten 13 maksimālā gaisa temperatūra valstī bija +12,7 grādi Kolkā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.


Komentāri