lv
ZTlVB12HUI7SsCGuSI0TmUvfKQ3FSPQGpeyoG6ZB
1391223

Izdod japāņu dzeju braila rakstā ar audio ierakstu

Izdod japāņu dzeju braila rakstā ar audio ierakstu

Latvijas Neredzīgo bibliotēka Braila neredzīgo) rakstā reproducējusi Uģa Nasteviča grāmatu "Japāņu dzeja". Grāmatā iekļautas trīs taktilas ilustrācijas un pielikumā pievienots vārsmu audioieraksts japāņu un latviešu valodās, ko bibliotēkas studijā ierunājuši Daiki Kobajaši un Uģis Nastevičs, informē Braila raksta nodaļas vadītāja Gunta Bite.

Latvijas Neredzīgo bibliotēka Rīgā 15.martā plkst.15.00 aicina uz tiešsaistes tikšanos "Kafijas pauze ar japāņu valodas un kultūras lektoru Dr. Uģi Nasteviču". Pasākums notiks klātienē, kā arī tiešraidē tiks raidīts Latvijas Neredzīgo bibliotēkas YouTube kanālā. Tiešraides skatītājiem būs iespēja uzdot jautājumus un izteikt komentārus.

Grāmatā "Japāņu dzeja" apkopotas vairākas japāņu tankas un citi dzejas darbi. Braila rakstā tā iznākusi ar vārsmu izrunas pierakstu japāņu valodā un atdzejojumu latviešu valodā, kā arī ar trim takstilām ilustrācijām. Krājumam klāt pievienots Latvijas Neredzīgo bibliotēkas Skaņu ierakstu studijā ieskaņots audio disks, kurā vārsmas un citi dzejas darbi skan japāņu un latviešu valodās.

Tekstus japāņu valodā ielasījis viesstudents Daiki Kobajaši no Odavaras, Japānā, bet latviešu valodā - atdzejotājs Uģis Nastevičs. Audio ieraksta mērķis ir dot grāmatas lasītājiem iespēju iemācīties kādu tanku japāņu valodā. Lai to varētu izdarīt, nepietiek tikai zināt kā to pateikt, bet jāzina arī kādā intonācijā un ar kādiem uzsvariem to jāizrunā.

Pasākumu varēs apmeklēt gan klātienē, gan skatīties tiešraidē Latvijas Neredzīgo bibliotēkas YouTube kanālā https://youtube.com/live/xxTYOWrS0d0?feature=share.

No 1.aprīļa ārstniecības personālam palielināsies algu. Cik piešķirs?

No 1.aprīļa ārstniecības personu vidējā darba samaksa palielināsies par 120 eiro pirms nodokļu nomaksas (bruto), pavēstīja Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrībā (LVSADA).

LVSADA panākusi vienošanos ar Veselības ministriju (VM) p...

Notiks jauno zinātnieku nometne

Kārļa muižā no 15.-19.martam norisināsies Latvijas Jauno zinātnieku rakstīšanas nometne, kurā piedalīsies aptuveni 20 Latvijas jaunie zinātnieki, kuri nometnes laikā strādās pie dažādu publisku materiālu izstrādes.

"Mūsu apvienības biedri mēdz veltīt p...

ECB anulējusi Baltic International Bank licenci

Eiropas Centrālā banka (ECB) anulējusi Latvijas Bankas tieši uzraudzītās "Baltic International Bank" licenci, informēja Latvijas Bankas pārstāvji. Lēmums pieņemts 10.martā bet spēkā tas stājies 11.martā.

ECB lēmums pieņemts pēc Finanšu un kapitāla tirgu...



Komentāri