lv
Vq4IYjVrju7ubcHnjMdJuNbQMLTQe9ggc0jJ821r
1383897

Latviešu valodā definēts termins bezbērnotība. Kas tas ir?

Latviešu valodā definēts termins bezbērnotība. Kas tas ir?

Latvijas Zinātņu akadēmijas Terminoloģijas komisija pēc kādas doktorantes lūguma latviešu valodā ir definējusi terminu "bezbērnotība", liecina komisijas paziņojums.

Negribēta bezbērnotība definēta kā situācija, kad sievietei, vīrietim vai pārim nav bioloģiskā bērna, kuru viņi vēlētos, bet tas nav bijis iespējams neauglības vai citu apstākļu dēļ. Savukārt apstākļu nosacīta bezbērnotība definēta kā situācija, kad sievietei, vīrietim vai pārim nav bioloģiskā bērna, kuru viņi vēlētos, bet tas nav bijis iespējams dažādu apstākļu, ne tikai medicīnisku iemeslu, dēļ.

Gribēta bezbērnotība definēta kā situācija, kad sievietei, vīrietim vai pārim bērnu nav, apzināti izvēloties neradīt pēcnācējus, jo nav bijusi šāda vēlēšanās vai nav izjusts aicinājums kļūt par vecākiem. Savukārt pagaidu bezbērnotība ir situācija, kad sieviete, vīrietis vai pāris vēl nav nonācis līdz brīdim, kad ir vēlme izdarīt izvēli vai nepieciešamība pieņemt lēmumu kļūšanai par vecāku.

Uz Ukrainu pavadīts humānais konvojs ar trim piepildītiem mikroautobusiem

Sestdien Rīgā, laukumā pie Kongresu nama, notika humanitārā konvoja pavadīšana uz Ukrainu, turp sūtot trīs lielus mikroautobusus, kas piekrauti ar dažādām precēm, aģentūru LETA informēja Latvijas ukraiņu konfederācija "Viče".

Kravu nokomplektēja un to l...

Bagatskis aizstāv IZM lēmumu apturēt daļu finansējuma sportistiem

Izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas (JV) ārštata padomnieks sporta jautājumos Ainars Bagatskis aizstāv Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) lēmumu apturēt daļu finansējuma sportistiem, kuri startē kopā ar agresorvalstu Krievijas un Baltkr...

Visā Latvijā autoceļi sniegoti un apledo

Šorīt sniegs un apledojums visā Latvijā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Sniegotie ceļa posmi tiek tīrīti un kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu brauk...



Komentāri