lv
6Xhp0lNd2S9okBf15lgqlLRfkFtOy4azqd9kbxVy
13795

Notiks tiešsaistes konference par Latvijas piensaimniecības nākotni

Notiks tiešsaistes konference par Latvijas piensaimniecības nākotni

Lai izvērtētu Latvijas piensaimniecības situāciju un iespējamo attīstību nākotnē, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) šodien plkst.10 rīko tiešsaistes konferenci "Latvijas piensaimnieku un piena lopkopības nākotnes izaicinājumi un perspektīvas", aģentūru LETA informē LLKC.

Konferences dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar Starptautiskā piena pētniecības tīkla (IFCN) īstermiņa un ilgtermiņa prognozēm piena tirgū, kooperācijas nozīmi dažādu izaicinājumu pārvarēšanā un dažādu ražošanas sistēmu perspektīvām.

Tāpat tiks pievērsta uzmanība datu vākšanas un to analīzes nozīmei piensaimniecībās, kā arī skaidrota situācija enerģētikā.

Cimermanis atzīmē, ka "piensaimniecība ir viena no vadošajām lauksaimniecības nozarēm, kam ir liels attīstības potenciāls. Tās pastāvēšanai izšķiroša ir spēja pienācīgi sagatavoties nākotnei gan saistībā ar Eiropas Savienības Zaļā kursa politiku, kas prasa emisiju mazināšanu, gan saistībā ar patērētāju pieprasījumu."

Tāpat viņš norāda, ka ikvienam piensaimniekam jāapzinās, cik svarīga ir datu vākšana saimniecībā un racionāla biznesa modeļa izvēle.

Pieteikties konferencei iespējams, aizpildot pieteikšanas veidlapu "https://saite.lv/Ekg".

LLKC darbojas kopš 1991.gada un ir lielākais lauku konsultāciju sniedzējs Latvijā. Tā mērķis ir, apzinoties atbildību par lauku vidi, veicināt lauku labklājību, nodrošinot klientiem pieejamību zināšanām, konsultācijām un citiem ar nozari saistītiem pakalpojumiem.

Cenšoties izglābt auto no degošu atkritumu konteinera, Brocēnos cietis cilvēks
Trešdienas vakarā pulksten 22.32 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Liepu ielu Brocēnos, kur konteinerī deg atkritumi divu kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš no degošajiem atkritumiem mēģināja pasargāt mašīnas, portālu "Delfi...
Ceturtdien un piektdien virs Lielvārdes lidos sabiedroto iznīcinātāji
Ceturtdienas un piektdienas dienas gaišajā laikā virs Lielvārdes gaidāmi Nacionālo bruņoto spēku (NBS) gaisa kuģu pārlidojumi, portāls "Delfi" uzzināja NBS.
Hokejistam Girgensonam rezultatīva piespēle uzvarā pār Bļugera «Penguins»
Ar rezultatīvu piespēli trešdien atzīmējās latviešu hokeja uzbrucējs Zemgus Girgensons, kura pārstāvētā Bufalo "Sabres" ar 6:3 uzvarēja Teodora Bļugera Pitsburgas "Penguins", liecina Nacionālās Hokeja līgas (NHL) informācija.


Komentāri