lv
1IasZfJtkccV2emVwGw1NgBqcBS1lp0vYUbRCdxv
1378908

Izsludināts oranžais brīdinājums līdz 23:00! Vietām stipra atkala un apledojums

Izsludināts oranžais brīdinājums līdz 23:00! Vietām stipra atkala un apledojums

Dienas vidū vietām Latvijas dienvidaustrumu rajonos turpināsies stipra atkala, brīdina Valsts ugunsdrošības un glābšanas dienests sadarbībā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centru.

Sasalstoša lietus jeb atkalas laikā uz ceļiem, dzelzceļiem, vadiem un koku zariem veidosies ļoti stiprs apledojums.

Ņemot vērā minēto, izsludināts oranžais brīdinājums, kas būs spēkā līdz šodienas plkst.23.

Šāds brīdinājums nozīmē, ka cilvēkiem ir jābūt gataviem, ka apledojums plašās teritorijās traucēs transporta kustību uz ceļiem un dzelzceļiem, gaisa satiksmi, kā arī gājēju pārvietošanos u.c. āra aktivitātes. Pārvietojoties pa ceļiem, jābūt ļoti uzmanīgiem, jāieplāno ilgāks laiks. Apledos arī vadi un koku zari - to svars būtiski pieaugs un ir risks, ka tie lūzīs.

Tikmēr Latvijas centrālajos un austrumu rajonos izsludināts dzeltenais brīdinājums par stipru snigšanu, kas būs spēkā līdz šīs dienas plkst.20.

Sestdien, ciklona centram šķērsojot valsts austrumu daļu, Latvijas centrālajos un austrumu rajonos gaidāms stiprs sniegs ar sniega segas pieaugumu par pieciem līdz deviņiem centimetriem. Ceļi būs slideni un redzamība brīžiem snigšanas laikā pasliktināta.

Merzļikins devies uz Latviju apraudzīt smagi slimo vecmāmiņu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins kādu laiku nestāsies komandas vārtos, jo ir atgriezies Latvijā apraudzīt smagi slimo vecmāmiņu, piektdien informēja klubs.

Klubs Merzļikina vietā no farmkl...

Samoilova un Šmēdiņa duets iekļūst King of the Court pusfinālā

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš piektdien Maiami sasniedza "King of the Court" pusfinālu.

Grupu turnīra pirmajā kārtā Latvijas duets A grupā bija pirmais, sakrājot deviņus punktus un par punktu apsteidzot igauņus M...

Porziņģis 7. spēli pēc kārtas pārsniedz 20 punktu robežu, Wizards zaudē (+VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva 22 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas Vašingtonas "Wizards" komandas zaudējumā savā laukumā.

Vašingtonas "Wizards" piekāpās Atlantas "Hawks"...



Komentāri