lv
WZ7LspAc4UZvzDzkbug16AftWPSeXBSqUYidRMOH
1375262

Latvija un Tanzānija pārrunā ekonomiskās sadarbības stiprināšanas iespējas

Latvija un Tanzānija pārrunā ekonomiskās sadarbības stiprināšanas iespējas

Tanzānijas galvaspilsētā Dodomā piektdien Latvijas un Tanzānijas ārlietu ministriju pārstāvji politiskajās konsultācijās pārrunāja abu valstu ekonomiskās sadarbības stiprināšanas iespējas, informēja Latvijas Ārlietu ministrijā (ĀM).

ĀM Divpusējo attiecību direkcijas vadītājs Nils Jansons un Tanzānijas Ārlietu un Austrumāfrikas sadarbības ministrijas Eiropas un Amerikas departamenta direktore Suāhība Mendeme pārrunāja abu valstu attiecības, gan veicinot ekonomisko sadarbību, gan īstenojot pieredzes apmaiņu. Potenciālas sadarbības iespējas ir informācijas un komunikāciju tehnoloģiju un digitalizācijas nozarēs, kā arī augstākās izglītības, pārtikas pārstrādes un lauksaimniecības jomā.

Latvijas un Tanzānijas sadarbība veidojas plašākā Eiropas Savienības (ES) un Tanzānijas attiecībās, tādēļ 23. un 24.februārī aizvadītais ES un Tanzānijas biznesa samits tika minēts kā potenciāla platforma arī uzņēmējiem no Latvijas, kuri ir ieinteresēti izvērst sadarbību ar Tanzāniju.

Jansons vērsa uzmanību Krievijas agresijas Ukrainā bīstamajai ietekmei uz starptautisko kārtību. Lai novērstu agresijas nesodāmību, nepieciešama saliedēta rīcība starptautiskajās organizācijās, norādīja Latvijas pārstāvis.

Tika apspriesti arī ar klimata izmaiņām un citiem globāliem izaicinājumiem saistīti jautājumi, kur Latvija un Tanzānija var sadarboties dažādos starptautisko organizāciju formātos.

Sarunu partneri vienojās sagatavot saprašanās memorandu par politisko konsultāciju mehānisma izveidi, lai nākotnē tiktu uzturēts regulārs dialogs.

Vizītes laikā Latvijas delegācijas pārstāvji tikās ar ES delegācijas Tanzānijā un Austrumāfrikas valstu kopienā vadītāju, ANO rezidējošo koordinatoru Tanzānijā, Frīdriha Ēberta fonda rezidējošo direktori Tanzānijā un Tanzānijas Ārlietu un Austrumāfrikas sadarbības ministrijas pastāvīgo sekretāru.

LR1 izskanēs kriminālromāna latgaliski Bruoli radio iestudējums

No 21. līdz 25.martam "Latvijas Radio 1" ēterā izskanēs pirmā kriminālromāna latgaliski "Bruoli" radio iestudējums, informēja Latvijas Radio Latgales studijas un Latgaliešu kultūras kustības "Volūda" pārstāvji.

Iestudējums latgaliski no 21. līdz 25.mart...

Daugaviņš nākamsezon nespēlēs Vācijas čempionāta komandā Izerlonas Roosters

Izerlonas "Roosters" nepagarinās līgumu ar Latvijas hokejistu Kasparu Daugaviņu, piektdien paziņoja Vācijas čempionāta klubs.

Kluba paziņojumā Daugaviņš nosaukts to 11 spēlētāju skaitā, kuri nākamsezon neturpinās gaitas Izerlonas klubā.

Daugaviņš šosezo...

Lībiņa-Egnere: ES jābūt līderei...

Eiropas Savienībai (ES) ir jābūt līderei un jāturpina stiprināt atbildības mehānismi par Krievijas agresiju un kara noziegumiem Ukrainā, ES Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sanāksmē uzsvēra tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV).

Tieslietu...



Komentāri