lv
s3osJ1Uex5OAZrzVZb4H4MUQ8lmHcUyfJA4bxS6y
1375036

Latvija un Tanzānija pārrunā ekonomiskās sadarbības stiprināšanas iespējas

Latvija un Tanzānija pārrunā ekonomiskās sadarbības stiprināšanas iespējas

Tanzānijas galvaspilsētā Dodomā piektdien Latvijas un Tanzānijas ārlietu ministriju pārstāvji politiskajās konsultācijās pārrunāja abu valstu ekonomiskās sadarbības stiprināšanas iespējas, informēja Latvijas Ārlietu ministrijā (ĀM).

ĀM Divpusējo attiecību direkcijas vadītājs Nils Jansons un Tanzānijas Ārlietu un Austrumāfrikas sadarbības ministrijas Eiropas un Amerikas departamenta direktore Suāhība Mendeme pārrunāja abu valstu attiecības, gan veicinot ekonomisko sadarbību, gan īstenojot pieredzes apmaiņu. Potenciālas sadarbības iespējas ir informācijas un komunikāciju tehnoloģiju un digitalizācijas nozarēs, kā arī augstākās izglītības, pārtikas pārstrādes un lauksaimniecības jomā.

Latvijas un Tanzānijas sadarbība veidojas plašākā Eiropas Savienības (ES) un Tanzānijas attiecībās, tādēļ 23. un 24.februārī aizvadītais ES un Tanzānijas biznesa samits tika minēts kā potenciāla platforma arī uzņēmējiem no Latvijas, kuri ir ieinteresēti izvērst sadarbību ar Tanzāniju.

Jansons vērsa uzmanību Krievijas agresijas Ukrainā bīstamajai ietekmei uz starptautisko kārtību. Lai novērstu agresijas nesodāmību, nepieciešama saliedēta rīcība starptautiskajās organizācijās, norādīja Latvijas pārstāvis.

Tika apspriesti arī ar klimata izmaiņām un citiem globāliem izaicinājumiem saistīti jautājumi, kur Latvija un Tanzānija var sadarboties dažādos starptautisko organizāciju formātos.

Sarunu partneri vienojās sagatavot saprašanās memorandu par politisko konsultāciju mehānisma izveidi, lai nākotnē tiktu uzturēts regulārs dialogs.

Vizītes laikā Latvijas delegācijas pārstāvji tikās ar ES delegācijas Tanzānijā un Austrumāfrikas valstu kopienā vadītāju, ANO rezidējošo koordinatoru Tanzānijā, Frīdriha Ēberta fonda rezidējošo direktori Tanzānijā un Tanzānijas Ārlietu un Austrumāfrikas sadarbības ministrijas pastāvīgo sekretāru.

Māja ar kājām gaisā saņēmusi lauku partnerības balvu Dižprojekts 2022

SIA "MultiSales grupa" īstenotais projekts "Apgrieztā māja Smārdes pagastā" saņēmusi Latvijas lauku partnerības balvu "Dižprojekts 2022", informē biedrībā "Latvijas Lauku forums" (LLF).

Kā norāda biedrībā, Latvijas lauku partnerību balvai "Dižprojekts" ...

Notāru dienās bezmaksas konsultācijas saņēmuši vairāk nekā 1500 iedzīvotāju

Aizvadītajās Notāru dienās, kas šogad visā Latvijā noritēja 8. un 9.martā, notāru bezmaksas konsultācijas saņēmuši vairāk nekā 1500 iedzīvotāju, informēja Latvijas Zvērinātu notāru padomes (LZNP) rīkotājdirektora vietniece Vija Piziča.

Lielākoties iedzī...

Ābols piekritis pārstāvēt Latvijas izlasi pasaules čempionātā

Rezultatīvi Zviedrijā spēlējošais uzbrucējs Rodrigo Ābols piekritis pārstāvēt Latvijas izlasi maijā Rīgā gaidāmajā pasaules čempionātā, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

"Orebro" kapteinis Ābols šajā sezonā Zviedrijas meistarsacīkstēs (SHL) 51 mač...



Komentāri