lv
O0MrRM7EPH4cwjVYr4jVmpiOhmb8fwOuMiS3ihnL
1363924

Leļļu teātrī jauniestudējums - Divi mazi mežonēni

Leļļu teātrī jauniestudējums - Divi mazi mežonēni

Latvijas Leļļu teātrī 17.martā pie skatītājiem nonāks jauniestudējums - angļu izcelsmes kanādiešu un amerikāņu autora Ernesta Setona-Tompsona grāmatas "Divi mazi mežonēni" skatuves versija Martas Mauzeres-Siliņas dramatizējumā, informē teātris.

Izrāde, kas paredzēta skatītājiem no piecu gadu vecuma, stāsta par trīs bērniem, kuri nolemj sekot savam sapnim un kļūt par indiāņiem, pārvācoties uz dzīvi mežā. Piedzīvojumi mijas ar jaunu izdzīvošanas prasmju attīstīšanu, ļaujot iepazīt dabu un tās likumus.

Setons-Tompsons, kurš līdzās literārajai un mākslinieka darbībai bija dabas pētnieks un aktīvists, grāmatu "Divi mazi mežonēni" sarakstīja 1903.gadā. Tā kļuva gan par piedzīvojumu stāstu, gan praktisku rokasgrāmatu izdzīvošanai dabā, un daļēji tika sarakstīta paša autora izveidotās bērnu un jauniešu dabas pētnieku organizācijas vajadzībām, kas dažus gadus vēlāk deva impulsu skautu kustības izveidei visā pasaulē. Rakstnieka dabai un dzīvniekiem veltītie sacerējumi arī latviešu lasītājiem pazīstami jau vairāk nekā 100 gadus un tikuši tulkoti un publicēti kopš 1913.gada.

Izrādes "Divi mazi mežonēni" radošā komanda režisora Andra Zeļonkas vadībā izveidojusi izrādi, kas no jauna atklās dabas pasauli šodienas bērniem. Māksliniece Paraskēva Deikina radījusi lelles un vidi, kurā izrādes varoņiem - Semam, Jenam un Gajai - ir iespēja no jauna atklāt ne vien meža un dzīvās dabas, bet arī savu iekšējo pasauli, iemācoties ar to sadarboties, cienīt un mīlēt. Mazo mežonēnu piedzīvojumus izspēlēs aktieri Rūdolfs Apse, Matīss Millers un Irina Krasta.

Latvijas Leļļu teātra Kamīnzālē "Divi mazi mežonēni" skatītājus gaidīs 17.martā, 18.martā, 30.aprīlī, 5.maijā, kā arī iespējams pieteikt klašu grupas ārpus repertuāra izrādēm programmā "Latvijas skolas soma".

Eiropas «Top 100 sievietes sociālajā uzņēmējdarbībā» iekļautas četras latvietes

Eiropas "Top 100 sievietes sociālajā uzņēmējdarbībā" iekļuvušas četras latvietes, informēja Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas pārstāve Līga Ivanova.

Viņa norādīja, ka Eiropas Sociālās uzņēmējdarbības tīkls "Euclid Network" apvieno 100 000 or...

Lietuvas ministrs: No Krievijas un Baltkrievijas kravām jāatsakās ES līmenī

Lietuva izskata iespēju pilnībā atteikties no Krievijas un Baltkrievijas kravu pārvadāšanas caur savu teritoriju, taču par to nepieciešams vienoties gan ar Latviju un Igauniju, gan Eiropas Savienības (ES) līmenī, trešdien paziņoja Lietuvas satiksmes m...

Banku analītiķi: Turpmākajos mēnešos inflācija mazināsies straujāk

Turpmākajos mēnešos inflācija mazināsies straujāk, jau martā tā varētu būt zem 20%, bet vasarā - ap 10%, prognozēja banku analītiķi.

"SEB bankas" ekonomists Dainis Gašpuitis skaidro, ka februārī, salīdzinot ar janvāri, cenu pieauguma inerce turpinājās u...



Komentāri