lv
a2VtnAHSeTgrzMRJO1UfQdJ4JjmhUHWNsbsKL7DD
136279

Valmieras muzejā skatāma izstāde par Latvijas muižu kultūras mantojumu

Valmieras muzejā skatāma izstāde par Latvijas muižu kultūras mantojumu

Līdz 31.decembrim Valmieras muzeja Izstāžu nama 1. un 2. stāvā būs aplūkojamas divas izstādes, atspoguļojot Latvijas muižu kultūras mantojumu, informēja pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

Pirmajā stāvā būs iespējams ielūkoties Valmieras novada muižu vēsturē. Izstādē būs atspoguļotas pašreizējā Valmieras novada muižas, to vēsturiskā arhitektūra, kā arī to stāvoklis mūsdienās.

Kopumā Valmieras novadā ir teju 60 muižas, no kurām tikai dažas ir ikvienam atpazīstamas un zināmas. Izstādē būs iespējams iepazīt arī mazāk zināmas un pat, iespējams, vēl nedzirdētas muižas. Izstāde kalpošot kā atskaites punkts tālākai Valmieras novada muižu izpētei.

Bulmeistare piebilst, ka Valmieras muzejā būs apskatāms arī Valmieras kalendārs 2023.gadam. Tas veltīts Valmieras novada muižām un pilīm.

Savukārt Izstāžu nama 2.stāvā sadarbībā ar Austrumeiropas Kultūras forumu (Potsdama, Vācija) un Herdera Institūtu Centrālās un Austrumeiropas vēstures izpētei (Mārburga, Vācija) apskatāma izstāde par Latvijas un Igaunijas muižām "Dižciltīgo dzīve Baltijā. Muižas Latvijā un Igaunijā".

Tajā atspoguļots vācbaltiešu skatījums uz Baltijas muižām, kuras cēla, apdzīvoja un apsaimniekoja pārsvarā vācu aristokrātu augstākais slānis.

Gaidāma mēneša siltākā nakts un diena

Sestdien gaisa temperatūra Latvijā sasniegs +12..+15 grādus, gaidāma mēneša siltākā nakts un diena, prognozē sinoptiķi.

Tiks pārspēti ne tikai 12.novembra, bet arī mēneša otrās dekādes siltuma rekordi. Turklāt 12.novembris ir vēlākais datums, kurā Latvi...

Valsts svētku noformējuma vadmotīvs Rīgā šogad ir 'neatkarība no ārējiem apstākļiem'
Šogad valsts svētku noformējuma un satura idejiskais vadmotīvs Rīgā ir iekšējās brīvības neatkarība no ārējiem apstākļiem, par ko savā dzejā runājis Knuts Skujenieks, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.
Hersonas zaudēšana ir spļāviens slepkavas Putinam sejā

Hersonas zaudēšana ir pļauka Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīmam, taču Ukrainas armijai patlaban nav kapacitātes veikt Dņepras šķērsošanu, lai otrajā krastā veiktu uzbrukumus Krievijas spēkiem,atzina Saeimas deputāts, bijušais Latvijas Sausze...



Komentāri