lv
IQal8y4fMckqmTOiAbd9Ib10GhiMlzzNNgy6fTJq
135064

Seima spīkere Kijivā: Lietuva ar Ukrainu kopā būs līdz uzvarai

Seima spīkere Kijivā: Lietuva ar Ukrainu kopā būs līdz uzvarai

Lietuva būs kopā ar Ukrainu līdz uzvarai, paziņoja Lietuvas Seima spīkere Viktorija Čmilīte-Nilsena, piektdien Kijivā saņemot Ukrainas valsts apbalvojumu – Kņaza Jaroslava Gudrā otrās pakāpes ordeni.

"Pašlaik notiekošais nav tikai cīņa par brīvību un Ukrainas nākotni. Tā ir cīņa par demokrātiju un Eiropas nākotni. Tādēļ jums pateicamies, ka esat šīs cīņas pirmajās rindās, un solām būt kopā ar jums līdz uzvarai," Čmilīte-Nilsena sacīja, kad Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis viņai pasniedza apbalvojumu.

Viņa teica, ka apbalvojums mudina vēl vairāk un intensīvāk strādāt, lai panāktu Ukrainas uzvaru.

"Lietuva palīdzēs Ukrainai tik, cik tas būs nepieciešams," uzsvēra Seima spīkere.

Oktobra beigās Zelenskis piešķīra Kņaza Jaroslava Gudrā Otrās pakāpes ordeni 12 valstu parlamentu priekšsēdētājiem, kuru vidū ir arī Saeimas spīkere Ināra Mūrniece, Čmilīte-Nilsena, Igaunijas, Polijas un citu valstu parlamentu spīkeri.

Ceturtdien Čmilīte-Nilsena ieradās Kijivā, otro reizi kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā sākuma apmeklējot Ukrainas galvaspilsētu un tās apkaimi. Pirmā vizīte bija 24.martā - mēnesi pēc visaptverošā iebrukuma sākuma.

Viņas vadītā delegācija piedalās Lietuvas Seima un Ukrainas Augstākās radas asamblejas sēdē Kijivā.

Par spiegošanu Krievijas labā apsūdzēti divi brāļi no Zviedrijs

Zviedrijas prokuratūra piektdien izvirzījusi apsūdzības diviem brāļiem par spiegošanu Krievijas labā, norādot, ka viņu pastrādātais noziegums var kaitēt Zviedrijas drošībai.

Apsūdzētie, kas ir 42 un 35 gadus veci, atrodas pirmstiesas apcietinājumā kopš ...

Krievija: Esam pabeiguši spēku atvilkšanu no Dņepras rietumu krasta

Krievija piektdien paziņojusi, ka pabeigusi sava karaspēka atvilkšanu no Dņepras rietumu krasta.

"Šorīt plskt.5 pēc Maskavas laika (plkst.4 pēc Latvijas laika) Krievijas karspēka pārvešana uz Dņepras kreiso krastu tika pabeigta, Neviena kara tehnikas va...

Vai Putins ir noguris no kara? Zelenskis saka, ka...

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pavisam noteikti nav noguris no kara, intervijā telekanālam CNN sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, norādot, ka netic miera sarunu perspektīvai, kamēr Krievija turpina runāt ultimātu valodā.

"Viņi negri...



Komentāri