lv
xf4NH8xmn3UFKhrTVcIuibuHnxBgU2tLqJm2CCmO
1348228

Portugāles ārlietu ministrs RSU lasīs vieslekciju par kara sekām Eiropā

Portugāles ārlietu ministrs RSU lasīs vieslekciju par kara sekām Eiropā

Portugāles ārlietu ministrs Žuāu Gomešs Kravīņu 9.martā Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) lasīs vieslekciju "Mūsu Eiropa - kas notiks pēc kara?", informēja RSU mediju attiecību vadītāja Ieva Nora Gediņa.

Vieslekciju, kas sāksies plkst.10 RSU Hipokrāta auditorijā, rīko RSU un Latvijas Ārpolitikas institūts ar Portugāles vēstniecības Zviedrijā atbalstu. Vieslekcija augstskolā ir daļa no oficiālās Portugāles ārlietu ministra vizītes Latvijā.

Viens no būtiskākajiem aktuālajiem jautājumiem, kas tiks aktualizēts lekcijas laikā, būšot - kas nepieciešams, lai veicinātu drošību Eiropā. Tāpat vieslekcijā Portugāles ārlietu ministrs analizēs vairākus savstarpēji saistītus aspektus - Eiropas Savienības (ES) paplašināšanos un institucionālās reformas, transatlantisko solidaritāti, kā arī Indijas un Klusā okeāna reģiona izaicinājumus un tuvākas partnerības veidošanu ar Āfriku un Latīņameriku.

Runā ministrs pieskarsies gan ES un NATO iekšējās dinamikas un vajadzību, gan ārējo draudu un izaicinājumu aspektiem.

Kravīņu ieguvis doktora grādu politikas zinātnē Oksfordas Universitātē, bet maģistra un bakalaura studijas beidzis Londonas Ekonomikas skolā. No 2015. līdz 2018.gadam viņš bija ES vēstnieks Brazīlijā, bet no 2011. līdz 2015.gadam - Indijā.

No 2005. līdz 2011.gadam Kravīņu bija Valsts sekretārs Ārpolitikas un sadarbības jautājumos. Iepriekš Kravīņu bijis profesors starptautisko attiecību jautājumos Koimbras Universitātes Ekonomikas fakultātē un viesprofesors Lisabonas NOVA universitātē. Kravīņu ir bijis arī Portugāles aizsardzības ministrs.

Podniekam seši punkti uzvarētā Vācijas ratiņbasketbola bundeslīgas līderu cīņā

Latvijas ratiņbasketbolists Kārlis Podnieks sestdien guva sešus punktus Vācijas bundeslīgas vadošo komandu spēlē.

Latvieša pārstāvētā Elkslēbenas "RSB Thuringia Bulls" viesos ar rezultātu 78:58 (17:19, 18:15, 24:13, 19:11) pārspēja Veclāras "Lahn-Dill" ...

Pērn no Latvijas izveda par 8% mazāk cigarešu

Pagājušajā gadā no Latvijas uz citām valstīm izvesti 1,697 miljardi cigarešu, kas ir par 147,409 miljoniem cigarešu jeb 8% mazāk nekā 2021.gadā, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.

Uz citām valstīm pērn izved...

LVM meža autoceļa pārbūvē izmanto polimēru ģeorežģi un ģeotekstilu

VAS "Latvijas valsts meži" (LVM) meža autoceļa "Skrīveru jaunais ceļš" pārbūves darbos zem salturīgā smilts slāņa izmanto ekstrudēta polimēru ģeorežģa un ģeotekstila kompozītu, liecina LVM publicētā informācija.

LVM meža infrastruktūras meža autoceļu ek...



Komentāri