lv
PTrK5P4MaORL6vzRt3HCOtpGDQSsEFTtNNSo4OPM
1345930

Sniega un apledojuma dēļ joprojām apgrūtināta braukšana visā Latvijā

Sniega un apledojuma dēļ joprojām apgrūtināta braukšana visā Latvijā

Sniega un apledojuma dēļ svētdienas rītā Latvijā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa gandrīz visiem lielajiem ceļiem, liecina VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Ap plkst.6.40 uz valsts galvenajiem autoceļiem apmierinoši braukšanas apstākļi bija tikai vienā vietā - pa šoseju A11 Liepāja-Lietuvas robeža (Rucava).

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā.

Sniegotie posmi tiek tīrīti un kaisīti ar pretslīdes materiāliem, ko šorīt dara 165 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Vienlaikus saglabājas neseno nokrišņu un atkušņa laikā ieviestie masas ierobežojumi uz grants ceļiem pārsvarā Kurzemē un Zemgalē. Transportlīdzekļa masas ierobežojumi ieviesti 142 grants ceļu posmos. Karte ar posmiem, kur noteikti ierobežojumi, atrodama LVC interneta mājaslapā.

Latvijā 16% mājokļu nav aprīkoti ar dūmu detektoriem

Lai arī jau trīs gadus atbilstoši Ugunsdrošības noteikumu prasībām katrā mājoklī obligāti ir jābūt uzstādītam un aktīvam vismaz vienam dūmu detektoram, vēl joprojām 16% Latvijas mājokļu nav ar to aprīkoti, noskaidrots risku apdrošinātāja "If P&C In...

Ķīnas leoparda Dunkana bēdīgais gals Liepupē – kā mednieki 1960. gadā nošāva plēsoņu
Leopards Dunkans savā ne pārāk ilgajā mūžā izceļojās šķērsām Eirāzijas kontinentam – mežonīgais kaķis piedzima Ķīnā, 1958. gadā viņu nogādāja Maskavā, bet no turienes Dunkanu iegādājās Baltkrievijas pilsētas Grodņas zoodārzs. Acīmredzot krātiņā leopard...
Līdz vakaram VUGD saņēmis astoņus izsaukumus par vēja nogāztiem kokiem un zariem

Sestdien Latvijā pūšot stipram vējam un daudzviet arī puteņojot, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) līdz plkst.18 saņēmis astoņus izsaukumus par vēja nogāztiem kokiem vai zariem, kas radījuši bīstamas situācijas.

Pārsvarā izsaukumi saņem...



Komentāri