lv
fh1vUHpT75GzWtzqwV7NaTQXdLWKg3JnNPwZgo1z
1342921

LU un RTU mēģina stiprināt Latvijas konkurētspēju kvantu tehnoloģiju jomā

LU un RTU mēģina stiprināt Latvijas konkurētspēju kvantu tehnoloģiju jomā

Lai stiprinātu Latvijas konkurētspēju kvantu tehnoloģiju jomā, Latvijas Universitāte (LU), Rīgas Tehniskā universitāte, LU Cietvielu fizikas institūts un LU Matemātikas un informātikas institūts uzsāk projekta "Kvantu tehnoloģiju iniciatīva" īstenošanu, informēja LU pārstāve Jeļena Glušakova.

Projekts ļaus sagatavot augsta līmeņa speciālistus, attīstīt zināšanas un prasmes augsto tehnoloģiju jomā, īstenot augsta līmeņa pētniecību un veicināt augstākās izglītības, zinātnes un industrijas sinerģiju inovāciju virzienā.

Lai iepazīstinātu ar aktualitātēm kvantu tehnoloģiju jomā un projektā plānotajām aktivitātēm, 7.martā plkst.14 LU Zinātņu mājā norisināsies projekta "Kvantu tehnoloģiju iniciatīva" prezentācijas pasākums.

Pasākumā piedalīsies finanšu ministra padomnieks budžeta jautājumos Ints Dālderis, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Petre un Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji.

Bagatskis neturpinās vadīt Ukrainas izlasi

Ukrainas Basketbola federācija pēc 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas beigām nepagarināja vienošanos ar latviešu treneri Ainaru Bagatski, vēsta Ukrainas Basketbola federācija.

Ukrainas vīriešu basketbola izlase Pasaules kausa kvalifikācijā L apakšg...

Aptauja: 55% iedzīvotāju nav pārbaudījuši sava Wi-Fi rūtera vecumu

Latvijā 55% iedzīvotāju atzīst, ka pēdējā gada laikā nav pievērsuši uzmanību, vai mājsaimniecībā esošais Wi-Fi rūteris nav tehnoloģiski novecojis, liecina informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) pakalpojumu sniedzēja "Bite" veiktās aptaujas dat...

Stiprā vēja dēļ Latvijas centrālajā daļā traucēta elektroapgāde

Stiprā vēja dēļ šodien agrā pēcpusdienā Latvijas centrālajā daļā ir traucēta elektroapgāde, informēja AS "Sadales tīkls".

Ap plkst.13 elektroapgāde traucēta aptuveni 5000 klientu valsts centrālajā daļā.

Pamatā skarti tikuši Siguldas un Ādažu novadi.

AS ...



Komentāri